HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


“Μπάλλος”: Κλείνουν Κηφισός και παραλιακή από 01.00 έως 08.00 – Όλα τα έκτακτα μέτρα


Έξι προληπτικά μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Μπάλλος”.

Ο υπουργός ήταν καθησυχαστικός και ξεκαθάρισε πως πρόκειται για προληπτικά μέτρα και πως δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί πανικό. “Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία” υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

Επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχουν σοβαρές μετεωρολογικές ενδείξεις ότι θα υπάρξει επιδείνωση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου από τις 3-6 το πρωί και θα συνεχίσει την πορεία του επηρεάζοντας την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο. Μάλιστα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Σάμο και την Ικαρία.

Τα έξι προληπτικά μέτρα

– 01.00-08.00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση Ι.Χ και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία και θα δίνονται οδηγίες για όλους τους δρόμους εισόδους στην Αττική

– Κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου

– Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση του φαινομένου.

– Λόγω της εξέλιξης του του επικίνδυνου φαινομένου αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία καθώς ήδη είχε αποφασιστεί να είναι κλειστά τα σχολία σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

– Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

– Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με τα μέσα που διαθέτει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια