Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), με εοπίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί ότι ανακαλεί από την αγορά παρτίδες γνωστού φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη διακοπή καπνίσματος.
Ο ΕΟΦ προχωράει στην ανάκληση παρτίδας γνωστού φαρμάκου που χρησιμοποιιείχρησιμοποιείται ευρέως για τη διακοπή καπνίσματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι σε αρκετές παρτίδες του φαρμάκου διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου της αποδεκτής πρόσληψης για την δραστική του ουσία.
Αυτή η δραστική ουσία, είναι πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο σε δόσεις μεγαλύτερες του επιτρεπτού.
Η δραστική ουσία του Champix είναι η N-νιτροζο-βαρενικλίνη (NNV), και η ανάκληση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, αφορά τις εξής παρτίδες:
Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το Champix ενδείκνυται για τη διακοπή του καπνίσματος σε ενήλικες.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν ότι τα επίπεδα της Ν-νιτροζο-βαρενικλίνης σε ορισμένες παρτίδες υπερέβησαν το όριο της Αποδεκτής Ημερήσιας Πρόσληψης, το οποίο έχει υπολογιστεί για το συγκεκριμένο προϊόν.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!