HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εξοντωτικά πρόστιμα στους ανεμβολίαστους - Κάτω από το μάτι του «μεγάλου αδελφού» οι Έλληνες


Εξοντωτικά πρόστιμα καθορίζονται από την νέα ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν θα έχει πλέον την δυνατότητα του αυτοδιαγωστικού ελέγχου(self test) και θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσει σε rapid test. Με την νέα ΚΥΑ και ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να καταθέτει υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά !
Σε περίπτωση παράβασης τα πρόστιμα για εργοδότες και εργαζομένους θα κυμαίνονται από 300-600 ευρώ την εβδομάδα αναλόγως με τα πόσα rapid test υποχρεώνει το Κράτος τον εργαζόμενο να κάνει και θα επιβάλλεται αυτόματα!

Στην ΚΥΑ περιγράφεται μία ηλεκτρονική διαδικασία, μέσα από την οποία και θα ελέγχονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, αν τηρούν την υποχρέωσή τους να υποβάλλονται σε 1-2 rapid test την εβδομάδα, και θα πέφτουν τα πρόστιμα!

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες να στέλνουν το αποτέλεσμα στο Μητρώο Ασθενών.

Στην συνέχεια, το Μητρώο των Ασθενών θα διαλειτουργεί με το μητρώο των εμβολιασμών και το μητρώο των εργαζομένων που τηρείται στο υπουργείο Εργασίας, δηλαδή την ΕΡΓΑΝΗ, ενώ ο εργοδότης θα πρέπει κάθε εβδομάδα, να υποβάλλει μία νέα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνει στην Εργάνη, για τους εργαζομένους του και πόσα τεστ έχουν κάνει.

Τα κανάλια πανηγυρίζουν γι αυτή την εξέλιξη την οποία περιγράφουν ως «ψηφιακό μάτι » στους ανεμβολίαστους. Ο Έλληνας αρχίζει και συνηθίζει μια κατάσταση «μεγάλου αδελφού».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια