HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κατεβαίνει τελικά ο Φώτης Δρούγκας για Δήμαρχος ή όχι; Διαβάστε όλη την αλήθεια…


Ρίχνοντας μια ματιά στα πολιτικά και παραπολιτικά δρώμενα του τόπου, μπορεί μ’ ευκολία να πει κανείς ότι ξεκίνησε να μυρίζει προεκλογική περίοδος. Παρ’ όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Πριν μερικές ημέρες, ξεκίνησε να κυκλοφορεί μια φήμη γύρω από τον Δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης, κ. Φώτη Δρούγκα, ότι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την θέση του Δημάρχου Κατερίνης στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, σε κλειστό κύκλο.

Χαμός στα καφενεία μετά απ’ αυτό! Όλος ο κόσμος λέει, συζητούσε αυτό το θέμα. Και… δώστου οι φήμες να φουντώνουν για κανα 2-3 μέρες… Ώσπου τελικά μετά από έρευνα, αποδείχθηκε πως η αλήθεια ήταν άλλη.

Πριν όμως καταλήξουμε στα γεγονότα και στο πως αυτά παρεννοήθηκαν και διαδόθηκαν λάθος, ας θυμηθούμε μερικά πράγματα…

Σε ότι αφορά τον Φώτη τον Δρούγκα, πρέπει να πούμε ότι κατ’ αρχάς εκλέχθηκε πρώτος στη σειρά δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του2019, με τον δημοτικό συνδυασμό «Πολίτες σε δράση». Πρέπει ακόμη ν’ αναφέρουμε για όσους δεν τον γνωρίζουν προσωπικά, ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική πάνω από 15 χρόνια, και δραστηριοποιείται κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σχεδόν σε όλες του τις εκλογικές αναμετρήσεις εκλεγόταν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου που συμμετείχε. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από πολλές θέσεις ευθύνης, αλλά οι θητείες του ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ήταν αυτές  που θεωρήθηκαν ως οι πιο πετυχημένες, με βάση και το έργο που άφησε πίσω του. Σε κάθε του κίνηση ή απόφαση ως αυτοδιοικητικός, το κυριότερο (ίσως και το μοναδικό) κριτήριο του ήταν το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Σε πρόσφατη συνάντηση (συνεδρίαση αν θέλετε) της δημοτικής ομάδας που ανήκει, τους «Πολίτες σε δράση» δηλαδή, και στα όσα ειπώθηκαν εκείνη την ημέρα, ο Φώτης ο Δρούγκας, πήρε τον λόγο κάποια στιγμή και ανέφερε (ή μετέφερε αν θέλετε) στην ομάδα, την αγωνία των πολιτών για την πορεία της δημοτικής ομάδας. Ουσιαστικά δηλαδή, και επειδή είχε και έχει καθημερινά οχλήσεις από συνδημότες του, μίλησε για την αντιπολιτευτική πολιτική που ακολουθούν οι «Πολίτες σε Δράση», που άλλοτε είναι λίγη, ζητώντας από τους συναδέλφους του να παρθεί επιτέλους μια απόφαση για το τι θα γίνει στο εξής, αλλά και για το ποιος θ’ αναλάβει να εκπροσωπεί την ομάδα στα δημοτικά συμβούλια, όταν ο επικεφαλής κ. Σάββας Χιονίδης δεν θα μπορεί λόγω υποχρεώσεών του στην Βουλή των Ελλήνων, μιας και θυμίζουμε ότι ο κ. Χιονίδης εκτός από επικεφαλής των «Πολιτών σε δράση» είναι και Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας λοιπόν την εισήγησή του εκείνη την ημέρα, είπε: «Εάν δεν μπορεί η δεν θέλει επιτέλους κανείς, μπορώ ν’ αναλάβω εγώ»

Αυτή ήταν η φράση που παρερμηνεύτηκε, και μεταδόθηκε λάθος (ή ψευδώς αν θέλετε) προς τα έξω, και έτσι ξεκίνησαν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας περι υποψηφιότητας του κ. Δρούγκα, ως δήμαρχος. Τώρα σε τι αποσκοπούσε η διάδοση αυτής της φήμης, μην με ρωτάτε. Καλύτερα ρωτήστε εκείνους που την διέδωσαν.

Βέβαια, από την άλλη, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν υπονοούμε ότι ο  Φώτης Δρούγκας, δεν έχει τα προσόντα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν τελικά έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του. Αλλά δεσμευόμαστε πολύ σύντομα να τον βρούμε και να τον ρωτήσουμε δια ζώσης και on camera να μας πει ο ίδιος για όλα αυτά.

Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια γύρω από την φήμη περι υποψηφιότητας του κ. Δρούγκα ως Δήμαρχος Κατερίνης. Όλα τα υπόλοιπα που ενδεχομένως να έχετε ακούσει ή διαβάσει, απλά δεν ισχύουν, και εξυπηρετούν άλλες ατζέντες και σχέδια, μακριά από την πραγματικότητα.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια