HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οργή Ακάρ για τα "εξοπλιστικά" της Ελλάδας: "Αν δεν στοχεύει κατά της Τουρκίας, τότε πού στοχεύει;"


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι είχε μια "θετική” συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

"Είχαμε μια θετική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο”, ανέφερε στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου.

"Αναμένουμε να θετικά αποτελέσματα αυτής μας της συνάντησης τις ερχόμενες ημέρες”, πρόσθεσε ο κ. Ακάρ. Παράλληλα, ο Τούρκος υπ. Άμυνας επανέλαβε ότι οι προκλητικές ενέργειες και η προκλητική ρητορική που ενδυναμώνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες "δεν είναι ευεργετικές”.

''Το ΝΑΤΟ μιλά για ενότητα και ομόνοια''

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, o Ακάρ σχολιάζοντας τις "συμμαχίες" με Γαλλία και ΗΠΑ, δήλωσε: "Είναι απαραίτητο να ενεργούμε πάντα σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα των υπαρχουσών συμμαχιών. Η συμμαχία του ΝΑΤΟ στην οποία βρισκόμαστε, είναι η ισχυρότερη αμυντική οργάνωση που έχει υπάρξει. Επομένως, όλοι θα πρέπει να δουν ότι οι διαφορετικές επιδιώξεις δεν είναι κατάλληλες όσο βρισκόμαστε στο ΝΑΤΟ. Εάν υπάρχει χωριστή συμμαχία μεταξύ συμμάχων, εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, είναι επίσης ενάντια στο όραμα του ΝΑΤΟ για το 2030. Το ΝΑΤΟ μιλά για ενότητα και ομόνοια".

''Ενάντια σε ποιον στοχεύει;''

Αναφερόμενος στην "κούρσα εξοπλισμών" στην οποία έχει μπει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ο Ακάρ αναρωτήθηκε, ενοχλημένος: "Στην Ελλάδα λένε πως η εξοπλιστική ενίσχυση "δεν στοχεύει εναντίον της Τουρκίας". Τότε, ενάντια σε ποιον στοχεύει;". "Η Τουρκία δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τους συμμάχους και τους εταίρους της, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να δούμε ότι η Ελλάδα, που έχει οικονομικά προβλήματα, μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες, που θα κάνουν τη ζωή του ελληνικού λαού ακόμη πιο δύσκολη" πρόσθεσε.

Ξεκίνησαν οι επαφές για τα F-16

Σύμφωνα με το Reuters, o Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι ότι "έχουν ξεκινήσει οι τεχνικές επαφές” για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper από τις ΗΠΑ, καθώς και για την αναβάθμιση τουρκικών F-16.

Πάντως από την πλευρά της Ουάσινγκτον δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση, την οποία ανέφερε πρώτος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ πρότειναν στην Άγκυρα την αγορά των αεροπλάνων, ως επιστροφή των χρημάτων από την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35. Ως γνωστό η Τουρκία αποβλήθηκε από το πρόγραμμα μετά την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια