HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


G20: Δέσμευση για εμβόλιο, φάρμακο και τεστ μέσα σε 100 μέρες από την επόμενη πανδημία


Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου αναμένεται να δεσμευθούν στη στήριξη των προσπαθειών προκειμένου να μειωθεί στις 100 ημέρες η περίοδος που απαιτείται για την ανάπτυξη νέων εμβολίων, φαρμάκων και τεστ σε μία πανδημία, σύμφωνα με προσχέδιο κοινής ανακοίνωσης.

Σε φυσιολογικές συνθήκες, η ανάπτυξη εμβολίων χρειάζεται πάνω από μία δεκαετία, αλλά η πανδημία της COVID-19 πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου ταχύτητα στις έρευνες, τις δοκιμές και τις ρυθμιστικές διαδικασίες που κατέστησαν δυνατόν το να έχουμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Τώρα οι ηγέτες της G20 θέλουν η περίοδος αυτή να μειωθεί περαιτέρω.

Σε περιπτώσεις υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από μια πανδημία, «θα στηρίξουμε την επιστήμη προκειμένου να μειωθεί ο κύκλος για την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, θεραπειών και διαγνωστικών μεθόδων από 300 σε 100 ημέρες», ανέφερε το προσχέδιο ανακοίνωσης που είδε το Reuters και που οι ηγέτες της G20 αναμένεται να υιοθετήσουν κατά τη διάρκεια συνόδου το σαββατοκύριακο στη Ρώμη.

Το προσχέδιο μπορεί και πάλι να υποστεί αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αλλά αξιωματούχοι είπαν ότι η δέσμευση αυτή αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη.

Κλινικές δοκιμές - express για εμβόλια και φάρμακα

Ένα από τα μέτρα που θεωρούνται κρίσιμα για τη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για την ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων είναι η συντόμευση των κλινικών δοκιμών. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό με τη διευκόλυνση της συνεργασίας για τη διενέργεια δοκιμών, τη θέσπιση μεγάλων μητρώων για εθελοντές και τη στενότερη συμμετοχή των ρυθμιστικών αρχών κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, εργάζεται για να ενισχύει τα δίκτυα κλινικών δοκιμών για εμβόλια και θεραπείες για να έλθουν κοντά αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και τη διενέργεια των δοκιμών.

Οι νέες τεχνολογίες, όπως αυτή του mRNA, έχουν επίσης δείξει ότι επιτρέπουν την ταχύτερη ανάπτυξη νέων εμβολίων.

Οι ηγέτες της G20 θα στηρίξουν επίσης τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού που πληροί τα σχετικά κριτήρια σε κάθε χώρα παγκοσμίως έως τα μέσα του 2022, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου.

Αυτό θα μείωνε τη σημερινή τεράστια ανομοιότητα στην κυκλοφορία των εμβολίων. Πολλές πλουσιότερες χώρες έχουν ήδη φθάσει τον στόχο αυτό, αλλά πολλά φτωχότερα κράτη παραμένουν κάτω από το 5%.

Το προσχέδιο του κοινού κειμένου είναι ασαφές σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των παγκόσμιων κανόνων για να επιτραπεί η γρήγορη πρόσβαση ανεξάρτητων ερευνητών σε περιοχές όπου υπάρχει ξέσπασμα μιας νόσου προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια για την όσο τον δυνατόν πιο γρήγορη αντιμετώπιση πιθανών κρίσεων.

Αυτό αποτέλεσε επίμαχο ζήτημα για μήνες με την Κίνα, όπου εντοπίστηκε αρχικά ο νέος κορονοϊός, με τη χώρα να επικρίνεται για ανεπαρκή συνεργασία, κάτι που το ίδιο το Πεκίνο αρνείται.

Οι ηγέτες αναμένεται επίσης να χαιρετίσουν τις πολυμερείς προσπάθειες που στόχο έχουν τη στήριξη και ενίσχυση της ετοιμότητας και της απάντησης απέναντι σε μια πανδημία, «συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ενός πιθανού διεθνούς εργαλείου ή συμφωνίας στο πλαίσιο του ΠΟΥ», ανέφερε το προσχέδιο του κειμένου.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

H σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί «κόκκινη», μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών. Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων drones.

Eιδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur.

Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια