HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτή είναι η τροφή που αυξάνει 20 φορές τον κίνδυνο θρόμβωσης


Ο ανοσολόγος και καθηγητής Αντρέι Προντέους σε συνέντευξή του σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε ποια είναι τα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι η πιθανότητα θρόμβωσης αυξάνεται στους ηλικιωμένους, που πάσχουν από κιρσούς, καρδιαγγειακά νοσήματα και κάνουν καθιστική ζωή. Αυτά τα άτομα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία προκαλεί πήξη του αίματος και μπορεί να δημιουργήσει θρομβώσεις.

«Τα τρία προϊόντα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ είναι ο μαϊντανός, το σπανάκι και ο βασιλικός. [...] Ο μαϊντανός όμως είναι απόλυτος πρωταθλητής: Τα 100 γραμμάρια μαϊντανού περιέχουν 20 ημερήσιες δόσεις βιταμίνης Κ. [...] Ο βασιλικός και το σπανάκι, με τη σειρά τους, περιέχουν επτά και έξι ημερήσιες δόσεις αντίστοιχα» εξήγησε ο Αντρέι Προντέους.

Ο κίνδυνος για θρόμβωση από τον μαϊντανό

Η γιατρός Έλενα Μάλισεβα συμφωνώντας με τον καθηγητή, συμπλήρωσε ότι η πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης Κ που περιέχει ο μαϊντανός αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας.

Δηλαδή, οι κίνδυνοι θρόμβων αίματος είναι 20 φορές υψηλότεροι.

Κλείνοντας, τόνισε, ότι όλοι οι νοσούντες με αθηροσκλήρωση, κιρσούς και οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να αποκλείσουν από τη διατροφή τους τον μαϊντανό, τον βασιλικό και το σπανάκι.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια