HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αλλαγές από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για τους μη εμβολιασμένους


Τα νέα μέτρα που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο φέρνουν αλλαγές και στα κομμωτήρια. Για τους μεν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει πλέον η υποχρέωση διεξαγωγής δύο rapid test ή μοριακών τεστ την εβδομάδα ενώ για τους πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test ή μοριακού τεστ.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τα νέα μέτρα αφορούν μόνον τους πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους έναντι της Covid 19.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, στα κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα έχουν στο εξής την υποχρέωση διεξαγωγής δύο rapid test ή μοριακών τεστ (PCR) την εβδομάδα.

Αντίστοιχα, για τους ανεμβολίαστους πελάτες παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test ή μοριακού τεστ (PCR).

Τα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για μη εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες).
  • Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια