HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Στα κάγκελα» και οι κομμωτές με τα νέα μέτρα


Αντιδρούν οι κομμωτές στα νέα μέτρα. Ποια επιχειρήματα προτάσσουν.

Δυσαρέσκεια σε κομμωτήρια και κουρεία προκάλεσαν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, για την είσοδο ενός πελάτη σε κουρείο ή κομμωτήριο χρειάζεται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή εφόσον κάποιος είναι ανεμβολίαστος πρέπει να έχει κάνει πρώτα rapid test ή PCR (μοριακό) και φυσικά έγγραφο ταυτοπροσωπίας δηλαδή ταυτότητα ή δίπλωμα.

Αυτή την νέα πραγματικότητα οι επαγγελματίες του κλάδου την χαρακτηρίζουν πρακτικά ανεφάρμοστη ενώ σημειώνουν πως ωθεί τους ανεμβολίαστους να κουρεύονται στο σπίτι σημειώνοντας έτσι πως ανθεί η παραοικονομία.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο. Οι αυτοαπασχολούμενοι είναι πάρα πολύ, δεν μπορούν να μπαίνουν σ' αυτή την διαδικασία. Και να τεστάρουν και να ελέγχουν και να δουλεύουν μαζί. Είναι πρακτικά αδύνατο» σημειώνει στην κάμερα της ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, Δημήτρης Μετμετζής.

«Υπάρχει επίσης ένα υπερβολικό κόστος σε σχέση με το αντικείμενο της δουλειάς μας. Δηλαδή ένα rapid test κοστίζει 10 ευρώ όσο μπορεί να κοστίσει ένα αντρικό κούρεμα» λέει εξηγώντας πως όσοι δεν μπορούν να αναλάβουν αυτό το κόστος πηγαίνουν στη λύση να κουρεύονται στο σπίτι τους, εκεί που ούτε μέτρα τηρούνται αλλά υπάρχει και παραοικονομία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια