Νόστιμη πρόταση, έτοιμη πιο ξεκούραστα απ' ό,τι το κλασικό ριζότο
Υλικά
- 250 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 25 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 700 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (από έναν κύβο)
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σοτάρετε το μπέικον σε πυρίμαχο σκεύος για 3- 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το βούτυρο και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθεί.
- Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
- Προσθέστε τα ντοματίνια και το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε γρήγορα το ρύζι.
- Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.
- Ανακατέψτε την περισσότερη παρμεζάνα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!