Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σολομός με κόκκινο κάρυ


Για τους λάτρεις των ταϊλανδέζικων γεύσεων
Υλικά
  • 3 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 200 γρ. το καθένα), κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού πάστα κόκκινου κάρυ
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. σ. σάλτσα ψαριού
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι στον ατμό
  • Κλαδιά κόλιανδρου, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το σολομό, σε 2 δόσεις, για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο γουόκ για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε το γάλα καρύδας και αφήστε να σιγοβράσει.
  3. Επιστρέψτε τον σολομό στο γουόκ με τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και τη σάλτσα ψαριού, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  4. Σερβίρετε με ρύζι και κλωναράκια κόλιανδρου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια