HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου- Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο ιερείς


Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα δυο ιερείς και ένας ακόμα άντρας- Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο ιερείς ενώ ο άντρας αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία κατάθεση του 19χρονου στις Δικαστικές αρχές, ο οποίος είχε πέσει θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης από την εποχή που ήταν στο δημοτικό σχολείο, οδηγούνται δυο από τους ιερείς που κατονόμασε το παιδί και ένας ακόμα άντρας στον ανακριτή. Οι δυο ιερείς λειτουργούσαν σε ενορίες της περιοχής της Κισάμου.

Η συγκλονιστική κατάθεση του 19χρονου που είχε δημοσιεύσει μόνο το Flashnews.gr ανέφερε πως από μικρή ηλικία ο 19χρονος είχε πέσει θύμα κακοποίησης 6 αντρών και 4 ιερέων. Μάλιστα στην κατάθεση του ο 19χρονος περιέγραψε λεπτομερώς τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε και ανέφερε ότι τον κακοποιήσαν σεξουαλικά 6 άντρες (ανέφερε ονοματεπώνυμο) και 4 ιερείς που παρέθεσε τα στοιχεία τους. Ακόμη στην κατάθεση του ο 19χρόνος μιλά για μια γυναίκα με το μικρό της όνομα και για τρία άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς άλλα στοιχεία.

Μάλιστα ο 19χρονος στην κατάθεση του είχε αναφέρει για το που τον πήγαιναν οι ιερείς στους οποίους αναφέρεται με τα μικρά τους ονόματα

Σήμερα μετά την κατάθεση του 19χρονου οδηγήθηκαν στον ανακριτή δυο ιερείς και ένα ακόμη άντρας. Ο ανακριτής έκρινε τους δυο ιερείς προφυλακιστέους ενώ ο άλλος άντρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου 2021 ο πατέρας και ακόμα ενα πρόσωπο, πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου μετά από μια μαραθώνια απολογία 6 ωρών, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού. 

Δυσαρεστημένος συγγενής απείλησε δικηγόρο της υπόθεσης

Μετά την απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκιση των δυο ιερέων, ένας άντρας μάλλον συγγενής κάποιου εκ των προφυλακισμένων, δυσαρεστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση, πήγε σε δικηγορικό γραφείο στα Χανιά και απείλησε δικηγόρο της υπόθεσης. Ο άντρας κλήθηκε από την αστυνομία και του έγιναν συστάσεις για την ενέργειες του αυτές.

Η κατάθεση στις Δικαστικές αρχές

Από το ξεκίνημα της κατάθεσης του 19χρονου, αυτά που αναφέρει μοιάζουν απίστευτο να εγίνοντο τον 21ο αιώνα, σε μια περιοχή των Χανίων και πολύ περισσότερο όταν στην συνέχεια αναφέρεται σε λεπτομέρειες για κάθε περίπτωση.

Όπως αναφέρει, από όταν ήταν στο δημοτικό υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση ενώ στην συνέχεια καταθέτει συγκεκριμένα ονόματα.

Καταθέτει για το που τον πήγαιναν οι ιερείς στους οποίους αναφέρεται με τα μικρά τους ονόματα.

Για το πώς έγινε η σεξουαλική του κακοποίηση– όπως αναφέρει - από δάσκαλο τον οποίο κατονομάζει, ενώ ήταν στην τουαλέτα του δημοτικού σχολείου.

Για το τι συνέβη με μια γυναίκα που αναφέρει το μικρό της όνομα, η οποία του έδωσε ναρκωτικά, ενώ και για μια ακόμη περίπτωση με έναν άντρα καταθέτει πως του έδωσε ναρκωτικά πριν τον κακοποιήσει σεξουαλικά.

Απαντώντας στις ερωτήσεις, είναι ορισμένες φορές που ο λόγος του γίνεται χειμαρρώδης, ξεφεύγει από την ερώτηση και διηγείται τις τραγικές καταστάσεις τις οποίες βίωνε, όπως επανέρχονται στο μυαλό του και μερικές φορές χωρίς ακριβή χρονολογική σειρά. Όμως θυμάται και αναφέρει ακριβώς το που και τι συνέβη από εκείνους που καταγγέλλει.

Η μεταφορά στο Νοσοκομείο

Όπως τότε που ο πατέρας του αναγκάστηκε να τον πάει στο Νοσοκομείο καθώς είχε υποστεί αιμορραγία μετά από σεξουαλική κακοποίηση.

Η περιγραφή του προκαλεί σοκ καθώς αναφέρει πως όταν ο πατέρας του τον κλείδωνε έξω από το σπίτι όπου και κοιμόταν σε ένα «στρωμάτσο», πήγε ένας (αναφέρει ονοματεπώνυμο) και τον ρωτούσε αν θέλει να συνευρεθούν ερωτικά. Ο ίδιος την επόμενη ημέρα τον παρέσυρε στο υπόγειο του σπιτιού του και – όπως καταθέτει ο 19χρονος - τον κακοποίησε σεξουαλικά. 

«Ύστερα έφυγα, ανέβηκα πάνω και βγήκα στην αυλή του, με είδε ο παππούς μου και τον μάλωσε. Εγώ έτρεξα ολοταχώς στο σπίτι μου, με είδε ο πατέρας μου, με πήγε στο νοσοκομείο και με κοιτάξανε. Ύστερα με πήρε ο πατέρας μου και με γύρισε σπίτι. Ένας γιατρός μου είπε να προσέχω, να μην ξαναγίνει αυτό γιατί μπορεί και να πεθάνω. Ύστερα ξεκίνησε ο πατέρας μου και με έστελνε πέρα δώθε για κρασί στον Γ…… και ύστερα πήγαινα εγώ για να πάρω το κρασί και τότε μου την ξανάκανε πάλι ο…..» αναφέρει ο 19χρονος.

Το σπρώξιμο απο την ταράτσα

Επίσης θυμάται με κάθε λεπτομέρεια το περιστατικό που – όπως κατέθεσε -συνέβη όταν ο πατέρας του τον είχε πάει σε ένα σπίτι όπου ο Κ…… τον κακοποίησε σεξουαλικά και μετά όταν γύρισαν σπίτι, ανέβηκε με τον πατέρα του στην ταράτσα, από όπου ο πατέρας τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. 

«Ύστερα στο σπίτι μου βγαίνουμε πάνω στην ταράτσα και μου λέει ο πατέρας μου: «πήγαινε στην δίπλα ταράτσα». Εγώ από τον φόβο μου κοιτούσα τα σύννεφα και ξαφνικά χωρίς να το ξέρω και να το περιμένω, με έσπρωξε και με έριξε κάτω στην αυλή του σπιτιού. Εγώ όταν έπεφτα φώναζα «Θεέ μου βοήθα με» και έπεσα και πόναγα. Ο πατέρας μου κατέβηκε κάτω και με πήγε στο νοσοκομείο.»

Λίγο πριν την επέμβαση της αστυνομίας

Ακόμη και πριν λίγους μήνες, λίγο πριν την επέμβαση των αστυνομικών αρχών, ο 19χρονος βίωνε ένα απίστευτο μαρτύριο στα χέρια ιερέα τον οποίο και κατονομάζει.

Όπως καταθέτει, ο παπα….. αφού τον πήρε στο σπίτι του, τον κακοποίησε σεξουαλικά και στην συνέχεια φόρεσε τα ράσα στο αγόρι και τον κλείδωσε σε μια τουαλέτα……

«Εκεί μέσα ήμουν εννέα μέρες, είχα πρόβλημα, είχα πεθάνει στην πείνα και μετά από εννέα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί και με ψάχνανε και ύστερα με βρήκανε και με φέρανε στο…… που μένω τώρα.»

Τώρα περνάω καλά

Το ευτύχημα είναι πως σήμερα ο 19χρονος νοιώθει καλά και ευχαριστημένος από την εξέλιξη που είχε η αποκάλυψη των μαρτυρίων τα οποία βίωνε.

«Από τότε που με ανέλαβε ο Γ….. ξεκίνησα να περνάω καλά. Μένω στο……., πηγαίνω στο σχολείο και περνάω καλά και είμαι ευχαριστημένος» αναφέρει στην κατάθεσή του και είναι πλέον θέμα των Κοινωνικών υπηρεσιών και της Δικαιοσύνης να επουλωθούν οι πληγές κυρίως στην ψυχή του αγοριού και να εξασφαλιστεί πως δεν θα προκληθούν νέες.

Η έρευνα για την απόδοση Δικαιοσύνης και κυρίως για να αποτραπούν άλλα παρόμοια τραγικά περιστατικά πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει σε βάθος έτσι ώστε όσοι και αν, εμπλέκονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια