Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων – Έλεγχος για Salmonella spp.» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων
κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:
Α) «ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, Ελλην. Επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από
6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.
Β) «βόειος κιμάς κτψ, προέλευσης Βελγίου, Ελλην. επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση
πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.
Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου
βακτηρίου Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.


0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!