Ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
- 300 γρ. ζωμό βοδινού
- 2 κ. σ. ξηρό σέρι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 4 φέτες γαλλικής μπαγκέτας
- 4 φέτες τυρί προβολόνε
- 2 φέτες ελβετικό τυρί, κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε το ζωμό βοδινού, το σέρι και το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο.
- Ρίξτε τη σούπα σε πήλινα μπολ σερβιρίσματος ασφαλή για το φούρνο και τοποθετήστε μια φέτα ψωμί πάνω από το καθένα (μπορείτε να το σπάσετε σε κομμάτια αν προτιμάτε).
- Πάνω από το ψωμί στρώστε μια φέτα προβολόνε, ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα.
- Τοποθετήστε τα μπολ σε μια λαμαρίνα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!