HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η μπατζίνα η σωστή


Η συνταγή προέρχεται από γιαγιά στην Καρδίτσα, είναι πλούσια σε υλικά και γεύση και ανήκει στις γιορτινές πίτες.

Υλικά

  • 600γρ. καλαμποκάλευρο χοντρό
  • 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 800γρ. φέτα
  • 125ml γάλα
  • 125ml νερό
  • 350γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
  • 80γρ. κρεμμύδι τριμμένο

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC, στον αέρα. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε όλα τα υλικά για την πίτα με το μισό ελαιόλαδο.
  2. Απλώνετε το μίγμα σε ταψί διαστάσεων 30x40εκ., κάνετε λακκούβες με τα δάχτυλα και ραντίζετε την πίτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  3. Ψήνετε την μπατζίνα στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε όποιο υλικό θέλετε,που όμως να μη βγάζει υγρά (όπως τα μανιτάρια ή η φρέσκια ντομάτα). Στο ΜεΖέν, την περίοδο της νηστείας, την κάνουμε χωρίς γάλα και αντικαθιστούμε τη φέτα με μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο σε μικρές λωρίδες, προσθέτοντας και λίγες ελιές σε ροδέλες.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια