HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που πέθανε από κορονοϊό στην Κατερίνη: «Είδα απινιδωτές και κατάλαβα»


Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης από την είδηση ότι ένα βρέφος μόλις 5,5 μηνών πέθανε από κορονοϊό. Το άτυχο παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 22 Ιανουαρίου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα του άτυχου βρέφους που νοσούσε από κορονοϊό μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες της ζωής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας- νεκροτομής που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η αιτία θανάτου του ήταν συγγενής καρδιοπάθεια- διατατική μυοκαρδιοπάθεια. 

«Το παιδάκι μου έφυγε από κορονοϊό. Ήταν μόλις 5,5 μηνών. Πρώτα φαίνεται πως κόλλησε η μεγάλη μου κόρη, μετά εμείς και στο τέλος το μωρό μου. Όλοι προσέχαμε πάρα πολύ, με τις μάσκες μας κανονικά» αναφέρει στο newsit.gr. «Όλοι είχαμε ελαφρά συμπτώματα αλλά το μωρό δεν έδειχνε να έχει απολύτως τίποτα. Εμείς κολλήσαμε την περασμένη Τρίτη. Την Πέμπτη, δυο μέρες μετά, κατάλαβα ότι ο μικρός είχε μια ατονία, έβαλα θερμόμετρο και είχε κάποια δέκατα και λίγες μυξούλες. Κάναμε rapid test και βγήκε θετικό» προσθέτει. 

«Το πήγαμε με τον σύζυγο μου κατευθείαν στον γιατρό, το εξέτασε, το οξυγόνο του ήταν απόλυτα φυσιολογικό και γυρίσαμε σπίτι. Αισθανόταν καλά. Την Παρασκευή το βράδυ ήπιε το γάλα του και κοιμήθηκε. Το πρωί ξύπνησε, το τάισα ξανά, όμως το έβγαλε. Το πήρα στην αγκαλιά μου και άρχισα να βλέπω και να αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Του έριξα λίγο νεράκι αλλά δεν πήγαινε καλά».

«Ο κορονοϊός χτύπησε την καρδούλα του»

«Το πήραμε πάλι με τον σύζυγο μου και το πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο χωρίς να χάσουμε λεπτό. Εκεί έπεσαν πάνω για να βοηθήσουν πολλοί γιατροί. Μας έδιωξαν από την αίθουσα. Κάποια στιγμή είδα να μπαίνουν απινιδωτές στην αίθουσα και κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Τελικά το παιδάκι μου δεν άντεξε» λέει η μητέρα του άτυχου παιδιού. 

«Οι γιατροί μας είπαν ότι ο κορονοιός χτύπησε την καρδούλα του. Ίσως να είχε κάποιο πρόβλημα απο τότε που γεννήθηκε και δεν μπόρεσε κανένας γιατρός να το καταλάβει. Περιμένουμε κι εμείς την ιατροδικαστική εξέταση. Εγω είμαι φαρμακοποιός και μέσα από την δουλειά μου προσπαθώ να πείσω τον κόσμο να εμβολιαστεί. Ακούω πολλούς που δεν πιστεύουν στον ιό και στα εμβόλια αλλά προσπαθώ όσο μπορώ να τους δώσω να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο. Κι εμείς όλοι στην οικογένεια είμαστε εμβολιασμένοι πλήρως. Έχουν φύγει πολλοί άνθρωποι από αυτόν τον ιό. Τώρα έχασα και το παιδάκι μου», κατέληξε.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια