HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η διαθήκη της γιαγιάς έκρυβε ένοχα μυστικά – Έμειναν άφωνοι όταν διαπιστώθηκε η αλήθεια


Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε χθες (26-01-2022) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συμβολαιογράφο και τρεις πολίτες για ψευδή βεβαίωση σε σύνταξη δημόσιας διαθήκης 84χρονης που απεβίωσε το 2018 σε ιδιωτική κλινική.

Με την εν λόγω βεβαίωση ο συμβολαιογράφος και οι μάρτυρες κατηγορούμενοι βεβαίωσαν ότι η ηλικιωμένη επιθυμούσε μετά τον θάνατό της όλη η ακίνητη και κινητή της περιουσία να περιέλθει κοινά και αδιαίρετα σε τρεις πολίτες, δύο αδέρφια και μία οικιακή βοηθό, που την πρόσεχαν, την αγαπούσαν και την περιποιούνταν σε αντίθεση με όλους τους συγγενείς της που δεν προσέφεραν καμία απολύτως βοήθεια.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 6 μηνών στους τρεις πολίτες που κληρονόμησαν την περιουσία της ηλικιωμένης, δύο αδέρφια και μία οικιακή βοηθό, που κρίθηκε ότι παρότρυναν τον συμβολαιογράφο και τους μάρτυρες να συντάξουν τη διαθήκη με την ψευδή βεβαίωση. Το δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος ζήτησε απαλλαγή με κατά πλειοψηφία απόφαση.

Η εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή όλων όπως κατηγορούνταν τονίζοντας ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψε ότι η ηλικιωμένη δεν είχε τη δυνατότητα να υπαγορεύσει δημόσια διαθήκη κατά τον χρόνο σύνταξή της, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν είχε πνευματική δυνατότητα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας γιατρός παθολόγος που εργάζεται στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν η 84χρονη μέχρι τον θάνατό της, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η ηλικιωμένη δεν είχε διαύγεια πνεύματος καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια