HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εξάμηνη φυλάκιση στη μητέρα που αρνούνταν να στείλει σχολείο το 9χρονο παιδί της


Η 47χρονη μητέρα ανέφερε στην απολογία της  ότι φοβόταν να το στείλει στο σχολείο "με τόσα κρούσματα" κορωνοϊού στην Κρήτη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάστηκε σήμερα η 40χρονη μητέρα που αρνούνταν να στείλει το 9χρονο παιδί της στο σχολείο από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δικαστήριο επέβαλλε στη μητέρα ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή και με δέσμευση ότι το παιδί θα επιστρέψει στο σχολείο.

Η ίδια στην απολογία της, κλαίγοντας, ανέφερε ότι φοβόταν να το στείλει στο σχολείο "με τόσα κρούσματα" όπως είπε, και υποστήριξε ότι μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.

Στην αναφορά του Εισαγγελέα της έδρας ότι "είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού και υποχρέωση του κάθε γονέα να πηγαίνει στο σχολείο" και πως με το να μην το στέλνει του "στερούσε τη μόρφωση, τη χαρά του παιχνιδιού, την κοινωνικοποίηση" η 47χρονη είπε πως δεν άφησε το παιδί της και ότι εργαζόταν σκληρά, καθαρίζοντας σκάλες, προκειμένου να μπορεί να πληρώνει δασκάλα για να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 40χρονη μητέρα, όμως αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και δεν της επέβαλε χρηματική ποινή.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια