HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ”γκάφα” της Βρετανίδας ΥΠΕΞ έδωσε πάτημα στον Λαβρόφ για την Ουκρανία


Το Κρεμλίνο χρησιμοποίησε σε δηλώσεις του την Παρασκευή το λάθος της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας ως παράδειγμα του πόσο ανεπαρκώς ενημερωμένοι είναι οι δυτικοί ηγέτες για το θέμα της αντιπαράθεσης Ανατολής-Δύσης για την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία πρέπει να υπερασπιστούμε τη θέση μας”, δήλωσε σύμφωνα με το capital.gr, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ενημέρωση, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με τη συμμετοχή της Γαλλίας και της Γερμανίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα την Πέμπτη.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλείται δύο διπλωματικές πηγές που ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της κλειστής συνάντησής τους την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ρώτησε την Τρας αν αναγνωρίζει τη ρωσική κυριαρχία στο Ροστόφ και το Βορονέζ – δύο περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας όπου η Ρωσία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της.

Η Kommersant ανέφερε ότι η Τρας απάντησε ότι η Βρετανία δεν θα τις αναγνώριζε ποτέ ως ρωσικές και χρειάστηκε να διορθωθεί από τον πρεσβευτή της. Σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη σε άλλη ρωσική εφημερίδα, η Τρας είπε ότι κατά λάθος νόμιζε ότι ο Λαβρόφ αναφερόταν σε ουκρανικές επαρχίες.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια