Διάβημα στον πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα έκανε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο και τον τραυματισμό ομογενών μας στο χωριό Γράνιτνα της ανατολικής Ουκρανίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, εκλήθη ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko, στον οποίο πραγματοποιήθηκε διάβημα για το σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας και είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον θάνατο και τον τραυματισμό ομογενών.
Η Ελληνική πλευρά πέρα από την βαθύτατη θλίψη που προκάλεσε το εν λόγω περιστατικό, υπογράμμισε την ιδιαίτερη ανησυχία της και την ανάγκη προστασίας του Ελληνισμού της διασποράς, ο οποίος έχει ήδη υποστεί πλείστα δεινά.
Ζητήθηκε επίσης όπως το περιστατικό διερευνηθεί πλήρως και όπως οι υπαίτιοι οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο Ουκρανός Πρέσβης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, επεσήμανε ότι δεν υπήρχε κανένα πολιτικό ή εθνοτικό κίνητρο και ότι το περιστατικό αφορά έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, υπήρξαν δύο νεκροί Ουκρανοί πολίτες, ο ένας εκ των οποίων ήταν ομογενής, καθώς και δύο βαριά τραυματισμένοι, αμφότεροι ομογενείς.
Κατέληξε ότι οι υπεύθυνοι έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!