HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωσηΔιαδηλωτές κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού στον Καναδά: Εξετάζεται η συνδρομή του στρατού


Οι «πιο αποφασισμένοι διαδηλωτές» συμμετέχουν πλέον στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στον Καναδά κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της πανδημίας της covid-19. Την προειδοποίηση απηύθυνε η αστυνομία της Οτάβα, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί η συνδρομή του στρατού προκειμένου να τερματιστούν.
Από το Σάββατο η πρωτεύουσα του Καναδά αποτελεί θέατρο ενός μεγάλου κινήματος διαμαρτυρίας, το οποίο ξεκίνησε από τους οδηγούς φορτηγών που ήταν αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά της covid-19 προκειμένου να μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ.


Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνέρρευσαν στην Οτάβα και πολλοί αντίπαλοι των υγειονομικών μέτρων εν γένει, προκειμένου να στηρίξουν τους οδηγούς φορτηγών.

Το Σάββατο, όταν πραγματοποιήθηκε και η μεγαλύτερη κινητοποίηση, χιλιάδες φορτηγά είχαν κλείσει τους δρόμους της πόλης και έως και 15.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο. Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, που παραμένουν στους δρόμους, αρνούνται να απομακρυνθούν από τις οδικές αρτηρίες παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών και των κατοίκων της Οτάβα.

«Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καμία διάθεση να συνομιλήσουν»

«Παρά τις προσπάθειές μας, πολλοί από αυτούς δεν έχουν καμία διάθεση να συνομιλήσουν, ακόμη λιγότερο να διαπραγματευθούν», δήλωσε χθες ο Πίτερ Σλόλι επικεφαλής της αστυνομίας της Οτάβα, επισημαίνοντας ότι εξετάζονται «όλες οι επιλογές» προκειμένου να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις.

Ο Σλόλι επισήμανε ότι εξετάζεται ακόμη και η συνδρομή του στρατού, μια επιλογή όμως «που ενέχει μεγάλους κινδύνους».

Η αστυνομία, που έχει κάνει τρεις συλλήψεις και διεξάγει πολλές έρευνες, αναμένει ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ενταχθούν στο κίνημα διαμαρτυρίας και άλλοι άνθρωποι.

«Οι περισσότεροι διαδηλωτές έφυγαν, όσοι μένουν αποτελούν μια ομάδα ατόμων πιο αποφασισμένων και ασταθών που δεν σέβονται τον νόμο», δήλωσε η υπηρεσιακή υπαρχηγός της αστυνομίας Τρις Φέργκιουσον.

Η εκστρατεία, τα 10 εκατ. δολάρια και η αναστολή της

Η χρηματοδότηση και η οργάνωση της διαδήλωσης έγιναν τουλάχιστον εν μέρει από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Οτάβα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Μια εκστρατεία χρηματοδότησης μέσω του ιστότοπου GoFundMe επέτρεψε στους διοργανωτές της διαμαρτυρίας να συγκεντρώσουν περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια (7 εκατ. ευρώ). Ωστόσο η εκστρατεία αυτή ανεστάλη χθες, Τετάρτη, το βράδυ από την πλατφόρμα, η οποία επισήμανε ότι θέλει να «επιβεβαιώσει» πως αυτή «συμμορφώνεται» με τους κανονισμούς της και είναι νόμιμη.

Αντίστοιχη διαδήλωση πραγματοποιείται στο Κεμπέκ, όπου άλλες φάλαγγες φορτηγών αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, περίπου 100 διαδηλωτές έχουν κλείσει εδώ και ημέρες τον αυτοκινητόδρομο της Αλμπέρτα, κοντά σε ένα συνοριακό πέρασμα προς τις ΗΠΑ.

«Εξακολουθούμε να μην συνιστούμε στους πολίτες να περνούν τα σύνορα από εδώ», ανακοίνωσε ο Κέρτις Πίτερς εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Αλμπέρτα.

Διαδηλωτές ελευθέρωσαν χθες μία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου, όμως πολλοί άλλοι εξακολουθούν να παραμένουν στο σημείο, κάποιοι από τους οποίους είναι με τα τρακτέρ τους ή άλλα γεωργικά μηχανήματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια