HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πικάντικα καλαμάκια κοτόπουλου με λεμόνι


Για τους λάτρεις των καυτερών γεύσεων
Υλικά
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 3 κ. σ. λευκό κρασί
  • 1 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο ή 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, θρυμματισμένο
  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 μεσαία λεμόνια, κομμένα στη μέση
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ συνδυάστε το χυμό λεμονιού με τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι, το κρασί, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το δενδρολίβανο.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο, γυρίστε από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  3. Σουρώστε το κοτόπουλο και περάστε στα μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια.
  4. Ψήστε στο γκριλ γυρίζοντας μία φορά, για 10-12 λεπτά.
  5. Εντωμεταξύ τοποθετήστε τα λεμόνια στο γκριλ με τη φλούδα προς τα πάνω και ψήστε για 8 λεπτά.
  6. Απομακρύνετε το κοτόπουλο, περιχύστε με το χυμό από τα ψητά λεμόνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια