HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Τσιτσιπάς κερδίζει πρώτη φορά διπλό τουρνουά


Μπορεί ο Τσιτσιπάς να έμεινε εκτός στον τελικό του μονού ανδρών στο Μεξικό, όμως στο Ακαπούλκο κατέκτησε τελικά τον πρώτο του τίτλο σε διπλό τουρνουά. Ο Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε με συμπαίκτη τον Ισπανό Φελιθιάνο Λόπεθ και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του τουρνουά, σηκώνοντας το κύπελλο. 

Ο 40χρονος Λόπεθ μαζί με τον πολύ νεότερο του Τσιτσιπά απέδειξαν πως ο συνδυασμός εμπειρίας και νεανικής μαχητικότητας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικός. Αφού λοιπόν στον ημιτελικό πέρασαν με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τους Γκλάσπουλ-Χελιοβάρα, το ίδιο σχεδόν επανέλαβαν στον τελικό κερδίζοντας με 2-0 σετ (7-5, 6-4) τους Αρεβάλο-Ρόχερ. 

Για τον Τσιτσιπά ήταν η 2η συμμετοχή σε τελικό διπλού, ενώ για τον Λόπεθ η 17η  συμμετοχή και ο 6ος τίτλος σε διπλό τουρνουά. Η απονομή του  κυπέλλου στο τουρνουά του Μεξικού είχε και τα καθιερωμένα σομπρέρο, με τον Τσιτσιπά και τον Λόπεθ να φαίνεται να το διασκεδάζουν αρκετά. Ο Στέφανος μάλιστα ανέβασε φωτογραφία με σομπρέρο και το συμπαίκτη του στο Twitter γράφοντας με χιούμορ: «Ζήτω τα καθάρματα του Μεξικού».

Πρώτος τίτλος στο διπλό για τον Τσιτσιπά, ο οποίος δεν έχει την ίδια τύχη στο μονό του Μεξικό αφού φέτος αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Νόρι και πέρυσι έχασε στον τελικό από τον Ζβέρεφ. Ο Στεφ συνεχίζει την πορεία του στα τουρνουά, με το μεγάλο στόχο να παραμένει ένας τίτλος σε Grand Slam. Το επόμενο κορυφαίο τουρνουά είναι το Ρολάντ Γκαρός και το στοίχημα τένις της bwin δείχνει τον Τσιτσιπά μέσα στην τριάδα των κορυφαίων φαβορί, μετά τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Ο Έλληνας τενίστα ενώ έχει πάει σε τελικούς Grand Slam δεν έχει σηκώσει το κύπελλο και ίσως το 2022 να είναι η χρονιά του, αφού πανηγύρισε και πρωτιά σε τουρνουά διπλού. 

Μετά τη νίκη του Ναδάλ στο μονό στο Ακαπούλκο, πήρε ξανά την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με τον Τσιτσιπά να πηγαίνει στην 5η θέση. Στην κορυφή της βαθμολογίας ανδρών βρίσκεται ο Ρώσος Μεντεβέντεφ, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Τσιτσιπάς έχει καταφέρει τα τελευταία 3 χρόνια να βρίσκεται εντός της κορυφαίας 10αδας της βαθμολογίας, κάτι πολύ σημαντικό δεδομένου του νεαρού της ηλικίας τους. 

Ο ίδιος συνεχίζει να κοιτάει μπροστά, να μαζεύει εμπειρίες και τίτλους και να βελτιώνεται με την κάθε ευκαρία, όπως έχει δηλώσει.  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια