HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ψητό κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί, μουστάρδα και δεντρολίβανο


Το κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο στο φούρνο παίρνει διαφορετική γεύση όταν το ψήνουμε πάνω σε φέτες ψωμιού και το αρωματίζουμε με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και λεμόνι. Συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι ή μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά
  • 4 παχιές φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • χυμό από ½ λεμόνι + ξύσμα από 1
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα και το dressing
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • ½ κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ψήνουμε ελαφρώς τις 4 φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε το κοτόπουλο. Το τοποθετούμε πάνω από τις φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τον χυμό από μισό λεμόνι και όλο το ξύσμα. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το ψωμί με το μείγμα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το κεφάλι σκόρδου και το ολόκληρο λεμόνι κομμένα στη μέση. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά.
  3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με μια μυρωδάτη φέτα ψωμιού που έχει απορροφήσει τα υγρά του ταψιού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια