HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ρωσική επέλαση σε χάρτη: Στο Κίεβο τα πρώτα στρατεύματα – Βομβαρδίζουν και τη τελευταία κρυψώνα των Ουκρανών


Σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στις περισσότερες πόλεις της Ουκρανίας, καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγια, έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ την ίδια ώρα τα πρώτα ρωσικά στρατεύματα έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν στο Κίεβο από τον Βορρά.
Σειρήνες ήχησαν στην πρωτεύουσα Κίεβο, τη δυτική πόλη Λβιβ, στην Οδησσό και το Χαρκίβ, το Τσερκάσι, καθώς και στην περιφέρεια του Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανέφερε αριθμός τοπικών ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Κυρίως ενδιαφέρον προκαλούν οι βομβαρδισμοί στην πόλη Λβιβ, καθώς όπως ήδη έγινε γνωστό χθες οι Ρώσοι ισοπέδωσαν μια αεροπορική βάση σε κοντινή της πόλη (Ιβάνο-Φρανκίβσκ) και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει επέκταση και στα δυτικά.

Η δυτική Ουκρανία θεωρούνταν ο «ασφαλής κρυψώνας» για ότι είχε διασωθεί από τα συντριπτικά πλήγματα της ρωσικής Αεροπορίας. Να θυμίσουμε ότι εκεί έχουν μεταφερθεί και πολλές πρεσβείες ξένων χωρών, ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε και η φημολογία ότι ήταν η πόλη στην οποία είχε διαφύγει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στα βόρεια περίχωρα του Κιέβου, πλησιάζοντας αρκετά το τελευταίο 24ωρο στις πρώτες γειτονιές της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, ο στρατός της Ρωσίας που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Κίεβο, ενισχύθηκε με νέες δυνάμεις, οι οποίες κατέφτασαν είτε από τη Λευκορωσία, είτε από τη ρωσική επικράτεια. Αργά το βράδυ καταγράφηκαν ισχυρές εκρήξεις σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, ενώ ήχησαν για μία ακόμη φορά οι σειρήνες.

Λίγα λεπτά πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα ήχησαν ξανά σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με μήνυμα του επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου, Ολέξι Κουλέμπα, στο Telegram: «Η περιοχή του Κιέβου βρίσκεται σε συναγερμό για αεροπορική επιδρομή. Όλοι να αναζητήσουν καταφύγιο άμεσα».


Όλα τα μέτωπα

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν πετύχει σημαντική πρόοδο στα μέτωπα των μαχών, καθώς ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν, μαζί με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, την πόλη Βολνοβάκα, κοντά στο Ντονέτσκ, ενώ έχουν πλησιάσει στις εισόδους του Χαρκόβου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εισβολή στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης.Πιο αναλυτικά τα νέα από κάθε μέτωπο:

– Στο Κίεβο, οι Ρώσοι έχουν κερδίσει εδάφη και μπαίνουν στην πόλη από τον βόρειο τομέα, ενώ ενισχύουν με νέες μονάδες τα στρατεύματά τους, τα οποία έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα. Αεροπορικά χτυπήματα καταγράφηκαν και στα ανατολικά του Κιέβου, στην πόλη Βαρισίβκα, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

– Ρωσικές μονάδες πλησίασαν ακόμη περισσότερο στην πόλη Σούμι, σταματώντας στα περίχωρα, όπου έλαβαν θέσεις μάχης.

– Στο Τσέρνιγκοφ (Chernihiv), οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό ακριβώς έξω από την πόλη.

– Στο Χάρκοβο, οι Ρώσοι κερδίζουν συνεχώς έδαφος και πλησιάζουν προς τις εισόδους της πόλης, αν και η αντίσταση που έχουν συναντήσει είναι σημαντική.

– Στη Μαριούπολη, η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική από τους ίδιους τους Ουκρανούς παράγοντες, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περιοχές της πόλης. Κατά τις εκτιμήσεις οι Ρώσοι έχουν καταλάβει πάνω από το 60% της πόλης.

– Η Χερσώνα, σύμφωνα με πληροφορίες από όλες τις πλευρές, έχει περιέλθει στην κατοχή των Ρώσων.

– Στο Μικολάιβ, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει την πόλη, αλλά, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, η πίεση που ασκούν είναι πολύ μεγάλη και σύντομα ανανέμεται κάμψουν την ουκρανική αντίσταση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια