Υγιεινό και νόστιμο το ψάρι και μάλιστα παραδοσιακά την 25η Μαρτίου φτιάχνουμε μπακαλιάρο.
Εκτός από νόστιμο το ψάρι είναι και εύκολο στο μαγείρεμα. Αλλά, αν έλειπε η «ψαρίλα» που μυρίζει όλη η κουζίνα μετά, θα ήταν καλύτερα.
Ωστόσο, υπάρχει τρόπος και μάλιστα δύο έξυπνα για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από το ψάρι. Δείτε παρακάτω:
Ξίδι το θαυματουργό
Σε ένα μπολ βάζετε λίγο ξίδι και το αφήνετε δίπλα στον φούρνο ή στα μάτια της κουζίνας την ώρα που μαγειρεύετε. Το ξίδι θα απορροφήσει πολλή από τη μυρωδιά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και μετά.
Λεμόνι το αποτελεσματικό
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή αμέσως μετά το τέλος αυτού, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, βάλτε το σε νερό και βράστε το για ένα τέταρτο. Η μυρωδιά του λεμονιού εξουδετερώνει αυτή της ψαρίλας αποτελεσματικά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!