Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής με φύλλο
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 2 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος (κατά προτίμηση να μπαίνει και σε φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε τα λαχανικά, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το κοτόπουλο και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείστε το φύλλο ζύμης πάνω από το σκεύος.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου για 18 λεπτά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!