HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ποιοι ανεμβολίαστοι πάνε με rapid test στην εκκλησία για τον Επιτάφιο


Παρά την ανακοίνωση του τέλους -έστω και προσωρινού- στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, και το Πάσχα 2022 ισχύουν περιορισμοί που προβλέπονται στο τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται ξεκάθαρα όσα ισχύουν για την εκκλησία, ενώ όσοι θέλουν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο και δεν έχουν κάνει εμβόλιο, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί πριν την προσέλευσή τους στους ναούς.
Τα πιστοποιητικά καταργούνται την 1η Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες που έχουν ισχύ μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, για τις εκκλησίες ισχύουν τα εξής:

Οι πιστοί προσέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους λατρείας και προσευχής τη Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο θα πρέπει κατά την είσοδό τους στην εκκλησία αρκεί να έχουν:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • πιστοποιητικό νόσησης
  • αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)

Στους εξωτερικούς χώρους των ιερών ναών, για παράδειγμα κατά τη μεταφορά του Επιταφίου, συνίσταται απλώς η χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους μέσα στην εκκλησία, εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν.

Η ανατροπή για πολλούς ανεμβολίαστους - Ποιοι δεν χρειάζονται rapid test

Μερικών εμβολιασμένοι και νοσήσαντες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ανεμβολίαστοι, δεν χρειάζονται πλέον rapid test και για την εκκλησία, αλλά και για την εστίαση και το λιανεμπόριο.

Από αρχές Απριλίου ισχύουν αλλαγές που αφορούν όσους είχαν νοσήσει, πέρασε το τρίμηνο και δεν πήγαν να κάνουν εμβόλιο αλλά και όσους έκαναν τις δύο δόσεις του εμβολίου ή τη μία δόση του μονοδοσικού Johnson & Johnson και δεν έκαναν την αναμνηστική μετά το επτάμηνο.

Έτσι, οι νέες ημερομηνίες λήξης τούς έχουν επιστρέψει τα «προνόμια» των πλήρως εμβολιασμένων για δύο ή τρεις περισσότερους μήνες. Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε:

  • Το πιστοποιητικό νόσησης λήγει στους 6 μήνες - από τρεις μήνες που ήταν πριν
  • Το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους 9 μήνες - από επτά που ήταν πριν - για όσους ενήλικους έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει το παραπάνω χρονικό διάστημα από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια