HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πανελλαδικές 2022: Αυτοί οι υποψήφιοι δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Χιλιάδες υποψήφιοι δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ για τις Πανελλαδικές, οι οποίες φέτος ξεκινούν στις 2 και 3 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) και τα ΓΕΛ (Γενικά Λύκεια), αντίστοιχα.

Το επίδομα αφορά υποψηφίους που μετακινούνται μακριά από τους τόπους διαμονής τους, για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχουν εξεταστικά κέντρα σε όλες τις περιοχές.

Τα έξοδα που θα χρειαστεί να καταβάλλουν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για τη μετακίνησή τους, τη διατροφή τους και τη διαμονή τους, θα καλύπτονται, σύμφωνα με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Η κάλυψη των εξόδων αφορά όσους συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση.

Οι δικαιούχοι

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται μετά την λήξη των εξετάσεων μέσω του Λυκείου στο οποίο υπέβαλε την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2022.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος των 350 ευρώ είναι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το ίδιο έτος κατά το οποίο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εξετάζονται σε σχολική μονάδα (εξεταστικό κέντρο) διαφορετική από αυτή που κατέθεσαν αίτηση- δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας και μετακινούνται:

από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.

Το επίδομα αφορά υποψηφίους που μετακινούνται μακριά από τους τόπους διαμονής τους, για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχουν εξεταστικά κέντρα σε όλες τις περιοχές

από τις σχολικές μονάδες υποβολής της αίτησης – δήλωσης της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας

από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα.

Β. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μετακινούνται:

• από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολείου υποβολής αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Βαθμολογικού Κέντρου ή Ειδικού εξεταστικού Κέντρου ) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.

-από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά της ηπειρωτικής Χώρας.

-από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας εφόσον η απόσταση της σχολικής μονάδας από το Βαθμολογικό Κέντρο ή Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

Εξαιρούνται της αποζημίωσης οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια