HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τελική ευθεία για το πρόγραμμα - Οι 3 συσκευές που μπορείτε να αλλάξετε


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, καθώς στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», στο οποίο θα ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά.
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Οι συσκευές που αφορά

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

  • πλυντήρια ρούχων
  • πλυντήρια πιάτων
  • ηλεκτρικές κουζίνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Σε περίπτωση που υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει στο gov.gr τον Ιούνιο. Με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet θα μπείτε να κάνετε αίτηση, ενώ θα χρειαστεί να έχετε διαθέσιμο και το ΑΦΜ. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος, είτε μόνος του, είτε μέσω του λογιστή του θα μπορεί να δηλώσει στο σύστημα ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Τα χρήματα δεν θα δίνονται με πίστωση ποσού ή ψηφιακή κάρτα για χρήση, όπως έχει γίνει με το fuel pass ή αναμένεται να γίνει με το επίδομα ρεύματος. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και στη συνέχεια τα χρήματα της έκπτωσης θα αφαιρούνται στο κατάστημα με την αγορά των νέων ηλεκτρικών συσκευών. Θα μπορείτε να επιλέξετε όποια συσκευή επιθυμείτε, απλά αυτή θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Πόσα χρήματα είναι -σε πραγματικές τιμές- η έκπτωση

Προκειμένου να υπολογίσει το κάθε νοικοκυριό το κόστος που θα έχει σε περίπτωση που θελήσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να λάβει το εκπτωτικό κουπόνι, τα χρήματα που θα σώσει είναι πάνω-κάτω τα εξής:

  • Ψυγεία: 300 ευρώ
  • Air-condition: 300 ευρώ
  • Καταψύκτης: 150 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τελικό ποσό που θα προκύπτει, θα εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η κάθε συσκευή και φυσικά το κόστος της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια