HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Έξαλλη η πρόεδρος με τους δικηγόρους του – “Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ;”


Με εντάσεις συνεχίστηκε σε μία ακόμα συνεδρίαση η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη για αποβολή της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα, λόγω μη κατάθεσης του παραβόλου, απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης με το δικαστήριο τελικά να απορρίπτει το αίτημα με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με το newsit.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμεναν πως πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση τους με αποτέλεσμα η πρόεδρος του Δικαστηρίου, να τους επισημάνει πως σε περίπτωση που διαφωνούν με την παρεμπίπτουσα απόφαση υπάρχει και η έφεση και αίτηση αναίρεσης.

Η φράση αυτή της προέδρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κικής Πακιρτζίδου.

«Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ η κυρία Πακιρτζίδου πρόσθεσε πως «είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου».

Πρόεδρος: Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτου βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε, εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος σας, να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση.

Κ. Πακιρτζίδου: Είναι απαράδεκτο να του λέτε «κάντε έφεση»!

Ζ. Σαλούστρος: Τι είναι αυτά που λέτε; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;

Μ. Δημητρακόπουλος: Έτσι όπως το διατυπώσατε ήταν σαν να μας λέτε «στην έφεση θα εκφράσετε και αντιρρήσεις σας».

Πρόεδρος: Εάν χρειαστεί…

Μ. Δημητρακόπουλος : Τώρα το λέτε αυτό.

Κ. Πακιρτζίδου: Εάν ήσασταν ο Φιλιππίδης και ήσασταν στο Κορυδαλλό, δε θα λέγατε τόσο εύκολα «εννοούσα κάτι άλλο»… Μάλλον έχει μεταφερθεί το θέατρο εδώ πέρα, θέλω να συνεννοηθώ με τον κ. Φιλιππίδη.

«Εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό»

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια όταν επανήλθε η έδρα, οι συνήγοροι επέμεναν πως η διατύπωση της προέδρου δεν ήταν ορθή με τη δικαστική λειτουργό να τους απαντά ξανά.

Κ. Πακιρτζίδου: Η υπεράσπιση παραμένει στη θέση που σας έχει εκφράσει. Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό και έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει; Αν θέλει νερό. Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση στην μάρτυρα, λέγοντας «μήπως σας έχει πέσει η πίεση;». Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου «έχει διερωτηθεί κανείς από την έδρα πού γυρίζω και πού πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό». Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση.

Πρόεδρος: Κύριε κατηγορούμενε, η συμπεριφορά μου απέναντι στην μάρτυρα ήταν ανθρώπινη. Προσπαθώ με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση να μπαίνω στη θέση όλων. Θέλω να έρθει η ώρα να σας ακούσω κι εάν κι εσείς δεν είστε καλά, θα κάνω το ίδιο. Ξέρω τι σημαίνει πολύ καλά και μία ημέρα στη φυλακή, πόσο δύσκολη είναι για οποιονδήποτε.

Κατάθεση καταγγέλλουσας

Λόγω αυτού του δικονομικού ζητήματος τελικά η δεύτερη καταγγέλλουσα στην υπόθεση, η οποία έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη, άρχισε να καταθέτει εκ νέου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Στην μάρτυρα υπέβαλε ερωτήσεις ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, άρχισε την εξέταση της μάρτυρα, ρωτώντας πώς θα αντιδρούσε εάν μία γυναίκα κατήγγειλε τον αδελφό της για απόπειρα βιασμού μετά από τόσα χρόνια με αποτέλεσμα την αντίδραση και πάλι του δικηγόρου της καταγγέλλουσας και τη διακοπή της δίκης εκ νέου για λίγα λεπτά

Όταν η έδρα επανήλθε ο κ. Δημητρακόπουλος συνέχισε την υποβολή ερωτήσεων σε αυτό το πλαίσιο.

Μ. Δημητρακόπουλος: Αν υπήρχε μια γυναίκα που έλεγε ότι βιάσθηκε κατ’ εξακολούθηση και της το θύμισε ένας φίλος της πώς θα σας φαινόταν;


Μάρτυρας: Δε θα σας απαντήσω.


Μ. Δημητρακόπουλος: Μας είπατε ότι δεν ξεχνιέται αυτό το βίωμα.


Μάρτυρας: Εγώ μίλησα για τον εαυτό μου. Δε μπορώ να απαντήσω για άλλους.


Μ. Δημητρακόπουλος: Πάντως δεν τον ξεχνάει;


Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά δε θα ξεχνούσα.


Μ. Δημητρακόπουλος: Ποτέ συνέβη η απόπειρα βιασμού κατά τη δικιά σας άποψη;


Μάρτυρας: Την ημέρα ακριβώς δεν μπορώ να σας την πω. Το τοποθετώ όμως περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου του 2010.


Μ. Δημητρακόπουλος: Ποσά χρόνια πέρασαν για να κάνετε την καταγγελία;


Μάρτυρας: 11.


Η μάρτυρας επισήμανε πως το ερέθισμα για να προχωρήσει στην καταγγελία της ήταν η Σοφία Μπεκατώρου, ωστόσο τα προηγούμενα χρόνια είχε ανεπίσημα γνωστοποιήσει σε κάποιους το περιστατικό.


Πρόεδρος : Δηλαδή το 2013 όταν είχατε μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους είχατε πει και όνομα ή μόνο το περιστατικό;


Μάρτυρας: Στο σύζυγο μου με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και αλλά περιστατικά.


Μ. Δημητρακόπουλος: Πώς δεν το είπε κανείς πουθενά;


Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.


Μ. Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατωρου ε;


Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, η Δροσάκη και η Αναστασοπούλου ήταν.


Μ.Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;


Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.


Μ.Δημητρακόπουλος: Απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;


Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλική συμπεριφορά και εκδικητική.


Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια