HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απάντηση Μητσοτάκη μετά το «γιοκ» του Ερντογάν: Κάνει λάθος αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος


Στη στάση της Ευρώπης απέναντι στη ρωσική εισβολή, την ανάγκη στρατηγικής ευρωπαϊκής αυτονομίας, τις πρωτοβουλίες στον τομέα της ενέργειας που καλείται να αναλάβει η Ευρώπη λόγω ανατιμήσεων μίλησε ο πρωθυπουργός στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός κατά τη συζήτηση με τον πρόεδρο Μπέργκε Μπρέντε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη στάση της Τουρκίας τονίζοντας ότι «αν φέρεται αναθεωρητικά κάνει λάθος». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην στρατηγική συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία επαναβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο. «Έχουμε ισχυρή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και στην ενέργεια για παράδειγμα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων.

Για ανάπτυξη – εκλογές

«Θα βγούμε από την ενισχυμένη επιτήρηση τον Αύγουστο και η Ελλάδα θα έχει επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κανείς δεν ανησυχεί για την Ελλάδα τώρα. Αν συγκρίνει κανείς την χώρα μας με πριν από 10 χρόνια, θα καταλάβει ότι πολεμήσουμε τον λαϊκισμό. Θα έχουμε εκλογές το 2023 και εκπληρώσαμε τις δεσμεύσεις μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Για Τουρκία

«Θυμάμαι πριν από τον Μάρτιο του 2020 όταν η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό ο Ερντογάν έλεγε τα ίδια. Μάλλον θα αλλάξει γνώμη αλλά σοβαρά είμαστε γείτονες και πάντα θέλουμε να μιλάμε και να έχουν τους διαύλους ανοικτούς. Αν η Τουρκία φέρεται αναθεωρητικά, κάνει λάθος» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Στη συνάντηση με τον Ερντογάν πίστευα ότι ήταν καλό το κλίμα και ένα μήνα μετά, είδαμε υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Αντιμετωπίζουμε τις υπερπτήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Οι σύμμαχοί μας στη Σουηδία και τη Φινλανδία βλέπουν πόσο προβληματικό είναι αυτό. Είναι λάθος η Τουρκία να χρησιμοποιεί αυτές τις διαπραγματεύσεις για δικό της όφελος, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να ενδυναμωθεί το ΝΑΤΟ από την είσοδο των δυο χωρών. Πρέπει να έχουμε περίοδο ηρεμίας και σταθερότητας. Θα υπάρξουν στιγμές που η Ευρώπη θα πρέπει να δράσει χωρίς την συμμετοχή του ΝΑΤΟ. Αν ενισχύσουμε την στρατηγική μας αυτονομία θα ενισχύσουμε και το ΝΑΤΟ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια