HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Όλυμπος: Θρίλερ με την διάσωση του τραυματία ορειβάτη – Σηκώθηκε δεύτερο ελικόπτερο


Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία μεταφοράς του 61χρονου Ισραηλινού ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο, και μεταφέρθηκε τραυματίας στο καταφύγιο του Ζολώτα, στη θέση Πριόνια.

Λόγω του δύσβατου σημείου σε εκείνο το κομμάτι του Ολύμπου, κρίθηκε η απαραίτητη η μεταφορά του με ελικόπτερο Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Ωστόσο, σύμφωνα με το thesstoday.gr, λόγω του σημείου δεν κατάφερε να προσεγγίσει με ασφάλεια το σημείο, με αποτέλεσμα -και έπειτα από νέο αίτημα- να χρησιμοποιηθεί άλλο ελικόπτερο, το «Sikorsky», το οποίο φημίζεται για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες επεμβαίνει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Η επιχείρηση διάσωσης του πολυτραυματία ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί, με μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των ομάδων που επεμβαίνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τον άνδρα στο ελικόπτερο.

Στη διάσωση του 61χρονου συνδράμουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και την Κατερίνη, πλαισιωμένοι από άτομα της 2ης ΕΜΑΚ και της ορειβατικής ομάδα του Καταφυγίου Ζολώτα. Ο 61χρονος φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ωστόσο όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ThessToday.gr, έχει τις αισθήσεις του.

Μετά την επιβίβασή του στο ελικόπτερο, ο πολυτραυματίας θα διακομιστεί στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», έπειτα από κοινό συντονισμό με το ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 61χρονος κατά τη διάρκεια πεζοπορίας έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο ύψος του Χοντρού Μεσοράχι.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια