Κυβερνοεπιθέσεις «από το εξωτερικό» στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022 απέτρεψε η Αστυνομία της Ιταλίας, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (15/04). Οι χάκερ προσπάθησαν να διεισδύσουν τόσο στον πρώτο ημιτελικό (10/05) όσο και στον χθεσινό (14/05) τελικό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ANSA, η άμεση ενεργοποίηση μιας αίθουσας επιχειρήσεων αφιερωμένης στη διοργάνωση της Eurovision, στην οποία τεχνικοί και εξειδικευμένοι αστυνομικοί του Cnaipic (Εθνικό Κέντρο Προστασίας Υπολογιστών κατά του Εγκλήματος για τις Κρίσιμες Υποδομές) τη Αστυνομίας εργάζονταν δίπλα-δίπλα 24 ώρες το 24ωρο, επέτρεψε την εξουδετέρωση των κυβερνοεπιθέσεων από τη συλλογικότητα «Killnet» και το παρακλάδι της «Legion».
Η δραστηριότητα προληπτικής πληροφόρησης που διεξήγαγε το προσωπικό του Cnaipic της Αστυνομίας βάσει της ανάλυσης των πληροφοριών που ελήφθησαν από τα κανάλια της φιλορωσικής ομάδας στο Telegram, επέτρεψε επίσης «να συναχθούν σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί στη RAI (σ.σ. Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ιταλίας) για την πρόληψη περαιτέρω κρίσιμων γεγονότων».
Η αίθουσα επιχειρήσεων του Cnaipic πραγματοποίησε περισσότερες από 1.000 ώρες παρακολούθησης με περισσότερους από 100 ειδικούς της Αστυνομίας. Παρακολουθήθηκε, ειδικότερα, ολόκληρο το δίκτυο και αναλύθηκαν δισεκατομμύρια δεδομένα υπολογιστών, που προέρχονταν επίσης από τις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκαν εκατομμύρια αναλύσεις δεδομένων που αφορούσαν σε παραβιασμένες IP, οι οποίες κατέστησαν δυνατή την έκδοση σημαντικών διαδικασιών, χάρη στις οποίες οι επιθέσεις «μετριάστηκαν και αποκρούστηκαν».
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!