HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ταξίδι γνωριμίας Πολωνών και Ελλήνων Δημοσιογράφων διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Τους τουριστικούς θησαυρούς της Πιερίας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν Έλληνες και Πολωνοί δημοσιογράφοι στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μέσω του Γραφείο Τουρισμού, από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2022, με σκοπό την προβολή του προορισμού στις δύο χώρες κατά την εκκίνηση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. 

Οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι στο τουριστικό ρεπορτάζ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς επίσης και οι Πολωνοί προσκεκλημένοι του Πολωνικού National Geographic και του Πολωνικού Οργανισμού Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Wirtualna Polska Media S.A περιηγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, επισκέφθηκαν ενδιαφέροντα σημεία σε βουνό και θάλασσα ενώ δοκίμασαν τοπικές μοναδικές γεύσεις και προϊόντα, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης από το χώρο του τουρισμού.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των μελών της αποστολής των ξένων δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολόλιο, το Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Αναστάσιο Μανώλα, τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη, και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, με τους οποίους συζητήθηκαν οι τουριστικές  προοπτικές της περιοχής.

Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Σταθερή επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, η ανάπτυξη και του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και κατ’ επέκταση τις παραδοσιακές γεύσεις. Το στόχο αυτό προωθούμε τόσο με τις συμμετοχές μας σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις, όσο και με τις προσκλήσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Πιερία για να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της».

Κατά τη διάρκεια του fam trip οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας και του Δίου όπου και ξεναγήθηκαν στην μακραίωνη ιστορία του τόπου. Δοκίμασαν τη γαστρονομία της Πιερίας, ενώ επισκέφθηκαν και τοπικό οινοποιείο, όπου ο παραγωγός τους μύησε στις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών αλλά και στα ξεχωριστά κεράσια  της Πιερίας. 

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το μυθικό βουνό του Ολύμπου, μέσα από ειδική ξενάγηση που είχαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού αλλά και ενός περιπάτου με εξειδικευμένο οδηγό στους πρόποδες του βουνού. Τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα αλλά και τα Πιέρια Όρη, με τις καλλιέργειες βότανα και τσάι Ολύμπου, εντυπωσίασαν τους καλεσμένους. 

Ιδιαίτερη θέση στο πλάνο εμπειριών των συμμετεχόντων του δημοσιογραφικού ταξιδιού, είχε ο προσκυνηματικός τουρισμός, καθώς οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού καθώς επίσης και την Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω  όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την αβραμιαία φιλοξενία και την ατμόσφαιρα του χώρου. 

H αποστολή αναχώρησε από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις  με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια