HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αδελφός Τράγκα: Δεν ξέρω πώς έβγαλε τα χρήματα, μετά το διαζύγιό του δεν είχα σχέση μαζί του


Για την υπόθεση της τεράστιας περιουσίας του Γιώργου Τράγκα μίλησε στο Mega ο αδελφός του εκλιπόντος.
«Δεν είχα σχέση με τον αδερφό μου. Δεν με έχει καλέσει κανένας, ούτε έχω καμία σχέση. Τα περιουσιακά μου στοιχεία προέρχονται από τη μητέρα μου, είμαστε ετεροθαλή αδέρφια. Δεν είχα καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ή με το τι έκανε ο αδερφός μου.

«Δεν ξέρω τι έκανε και πως έβγαλε αυτά τα χρήματα. Ήξερα ότι βγάζει ένα περιοδικό. Μετά το δεύτερο διαζύγιό του δεν είχα καμία σχέση. Το μόνο που μου είχε πει κάποτε ότι: ''Ξέρεις, θα μένω στη Γαλλία τον μισό χρόνο. Έχω πάρει ένα σπίτι στη Γαλλία''. Στη γιορτή του καθενός έπαιρνε ο ένας τηλέφωνο και έλεγε χρόνια πολλά. Τέρμα.

Δεν μ’ αρέσει που κυκλοφορεί το επίθετό μας. Το όνομά μας ουδέποτε είχε βγει τη δημοσιότητα. Είμαστε μία αξιοπρεπής οικογένεια από πάππου προς πάππου. Ας ερευνηθεί, κράτος υπάρχει, ας κοιτάξει να βρει την προέλευση», είπε.


Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, πρόκειται για την περίοδο που πολλές εταιρείες του Γιώργου Τράγκα αρχικά δημιουργήθηκαν, στη συνέχεια, μεταβιβάστηκαν μαζί με ακίνητα προτού καταλήξουν πτωχευμένες με χρέη σε άλλα πρόσωπα. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν μπει τρία άτομα, όμως πρόκειται για μια έρευνα που αναμένεται να τραβήξει καιρό για να βρεθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Και αυτό γιατί ενώ η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αρκείται σε ενδείξεις για τη δέσμευση περιουσίας, στο ποινικό σκέλος χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος ώστε να μπορούν να σταθούν οι κατηγορίες με αποδείξεις.

Οι Αρχές έχουν κυκλώσει τρία άτομα κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών τους και μεταξύ αυτών βρίσκεται η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, καθώς άλλωστε είναι μαζί του μέσα σε περιουσιακά στοιχεία. Οι άλλοι δύο είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι εταιρειών που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας, έχοντας συνήθως τον ρόλο προέδρων και αντιπροέδρων. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών και εστίασαν επάνω τους ήταν ότι κάθε φορά που ο εκλιπόντας ή η σύζυγός του, αποχωρούσαν από κάποια εταιρεία, τα δύο συγκριμένα πρόσωπα αναλάμβαναν την ευθύνη τους.

Ετσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να τρέξει πρώτα ένας οικονομικός - φορολογικός έλεγχος είτε από την Αρχή Ειδικών Ελέγχων είτε από τον ΣΔΟΕ και στη συνέχεια οι έρευνες θα επεκταθούν στο ποινικό σκέλος καθώς τα αδικήματα τα οποία ελέγχονται και εφόσον προκύψουν είναι βαρύτατα κακουργήματα και αφορούν σε:

  • Εκβίαση
  • Ηθική αυτουργία σε απιστία
  • Απάτη
  • Φοροδιαφυγή
  • Μη καταβολή δεδουλευμένων


Η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κληρονομιά του δημοσιογράφου έχει δεσμευτεί με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.

Σε αυτό κατέληξε η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μετά από 60σελιδο πόρισμα - κόλαφο, για τα περιουσιακά στοιχεία του γνωστού δημοσιογράφου, που έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2021.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα, για τα οποία μάλιστα αντιδικούν και μέλη της οικογένειας του, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, αγγίζουν διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρω σε τραπεζικές καταθέσεις και πολλά ακίνητα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Με βάση το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής, που βασίστηκε σε τρίμηνη έρευνα, ανοίγει ο δρόμος, για την άσκηση ποινικών διώξεων, καθώς ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων, όχι φυσικά σε βάρος του δημοσιογράφου, καθώς ο θάνατος του τον καθιστά ποινικά ανέλεγκτο.

Η έρευνα, για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα ξεκίνησε 3 μήνες πριν από το θάνατο του, μετά από ανώνυμη καταγγελία, που κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά.

Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.
  • Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις
  • Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Η έρευνα ξεκίνησε από την Αρχή Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή, καθώς και ανώνυμη επιστολή, που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

Η έρευνα αναβαθμίστηκε, μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα, όταν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από καταθέσεις σε τράπεζες και θυρίδες με ράβδους χρυσού, καθώς ακίνητα ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού, για να πληροφορηθεί για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια