HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οικογενειακές διακοπές στην Πάτρα


Η Πάτρα είναι ένας ιδανικός προορισμός για να πάμε διακοπές με την οικογένεια μας. Αποτελεί μια πόλη που μπορεί να προσφέρει τα πάντα, από εκλεκτά μεζεδοπωλεία μέχρι καφετέριες και beach bar. Τα παιδιά είναι σίγουρο ότι θα την λατρέψουν, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται, αφού έχει να προσφέρει αρκετά εντυπωσιακά αξιοθέατα και δραστηριότητες. Παρακάτω, ακολουθεί ένας βασικός οδηγός για να περάσουμε όμορφες οικογενειακές διακοπές στην Πάτρα.


  1. Διαμονή


Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε πριν κλείσουμε τις διακοπές μας είναι η διαμονή. Τα ξενοδοχεία στην Πάτρα, μπορούν να μας προσφέρουν την τέλεια εμπειρία. Μιας που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, έχει να προσφέρει πολλές επιλογές. Προτιμάμε κάποιο καλό ξενοδοχείο, σε βολικό σημείο, για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε καλά και να είμαστε κοντά στο κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερα βολικό για οικογένειες είναι να έχει εστιατόριο, καφετέρια και μπαρ, ακόμα και πισίνα. Οι διακοπές θέλουν καλοπέραση και τα ξενοδοχεία στην Πάτρα το γνωρίζουν καλά αυτό.


  1. Αξιοθέατα


Στην Πάτρα τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν και παράλληλα να ασχοληθούν με εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Μια επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα – τη μεγαλύτερη της χώρας- ή το Κάστρο της Πάτρας είναι σίγουρο ότι θα τα εντυπωσιάσει. Ποιο παιδί δεν θα ενθουσιαζόταν με ένα κάστρο; Εκεί μπορούμε να βγάλουμε και τις καλύτερες οικογενειακές φωτογραφίες. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να περάσουμε από το θέατρο «Απόλλων» και το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Δύο χώροι εντυπωσιακοί και σημαντικοί στην ιστορία της Πάτρας. Τέλος, υπάρχει και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας με πολλά κειμήλια που θα λατρέψουν τα παιδιά.


  1. Παραλίες


Προφανώς τα παιδιά δεν θα χαρούν ιδιαίτερα, αν όλη τη μέρα επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Σημαντικό είναι να βάλουμε και λίγη διασκέδαση και παιχνίδι στο πρόγραμμα. Αν πάμε καλοκαίρι στην Πάτρα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσουν το χρόνο τους από μια βουτιά στην θάλασσα. Η Πάτρα έχει αρκετές παραλίες, ενώ κοντά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκονται πεντακάθαρες και εξαιρετικές παραλίες, όπως η Καλόγρια και η Λακκόπετρα. Υπάρχει ακόμα και Water Park, όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν βουτιές και να διασκεδάσουν σε νεροτσουλήθρες.


  1. Καρναβάλι


Μια από τις καλύτερες περιόδους για να επισκεφτούμε την Πάτρα είναι τις Απόκριες, για να ζήσουμε από κοντά το ξακουστό καρναβάλι. Εκεί τα παιδιά μπορούν να ντυθούν και να περάσουν καλά. Βέβαια, το καρναβάλι θέλει προσοχή. Πλήθος κόσμου το επισκέπτονται, οπότε πρέπει να προσέχουμε να μην χάσουμε τα παιδιά μας μέσα στο πλήθος. Ακόμα, οφείλουμε να επισκεφτούμε ιδανικά την ώρα του Παιδικού Καρναβαλιού, όταν και τα παιδιά θα είναι στο επίκεντρο και δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε προσβλητικές στολές.


Η Πάτρα είναι ένας ιδανικός οικογενειακός προορισμός ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. Μάλιστα, απέχει λίγο περισσότερο από δύο ώρες από την Αθήνα. Οπότε, μην το σκέφτεστε… ελέγξτε ημερομηνίες, κάντε κρατήσεις και είστε έτοιμοι!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια