HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Πάρο - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις


Ενισχύονται οι δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρο, καθώς τα ξημερώματα υπήρξαν μικρές αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, δύο αεροσκάφη Canadair πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος, ενώ ακτοπλοϊκώς μεταβαίνει από τη Σύρο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας η πυρκαγιά παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, σήμερα τα ξημερώματα υπήρξαν μικρές αναζωπυρώσεις. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε σωστή η ενίσχυση των δυνάμεων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η πυρκαγιά. Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 21:30, πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις ενώ είχαν δημιουργηθεί περισσότερα από δύο μέτωπα. Ωστόσο, ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου, -στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι-, καθώς και για κάποια σπίτια, αποφεύχθηκε.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά:

fotia paros

fotia paros

fotia paros

fotia paros

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια