HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τεστ DNA για Ρούλα και Μάνο για να επιβεβαιωθεί ότι το φιαλίδιο με το αίμα είναι της Τζωρτζίνας


Για πρώτη φορά η 18η ανακρίτρια έκανε δεκτό αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσω του οποίου ζητούσε να γίνει εξέταση τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

«Εύλογα θα εξεταστεί αν πράγματι αυτό το δείγμα ανήκει στην μικρή Τζωρτζίνα γιατί βρέθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό» επισήμανεο ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μάνος και Ρούλα αναμένεται να δώσουν δείγμα από τη μύτη τις επόμενες ημέρες για να γίνει η ταυτοποίηση.

Η ανακρίτρια διατάσσει την λήψη βιολογικού υλικού μέσω παρειακού επιχρίσματος για την αντιπαραβολή και την ουδεμία αμφισβήτηση επί των δειγμάτων βιολογικών υλικών που έχουν βρεθεί σε διάφορα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε η Γεωργία Δασκαλάκη

Τα άμεσα αντανακλαστικά της ανακρίτρια

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβήτησε πως το φιαλίδιο που βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδάνειου ανήκει πράγματι στην Τζωρτζίνα.

«Μετά από 3 μήνες έντονης έρευνας, μετά από 3 μήνες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ατελείωτων συζητήσεων για την υπόθεση ξαφνικά βρήκαν ένα φιαλίδιο το οποίο φαίνεται να είναι ξεχασμένο κατά μία πληροφορία σ’ ένα ψυγείο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση των τροφίμων» δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Την επόμενη μέρα στις 31/05 ενημερώνεται η ανακρίτρια για την αμφισβήτηση και ένα 24ωρο μετά διατάσσει την κατεπείγουσα διασταύρωση με βιολογικό υλικό των γονιών ώστε να μην πλανάται ουδεμία αμφιβολία.

«Αν αποδειχθεί ότι είναι δείγμα της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί η τοξικολογική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί σε δεύτερο χρόνο στο συγκεκριμένο δείγμα» προσέθεσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Αλλά δεν είναι το μοναδικό δείγμα που μπαίνει στο μικροσκόπιο των ειδικών. Φιαλίδια αίματος εντοπίστηκαν σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα πλην του νοσοκομείου του Ρίου και συγκεκριμένα.

Δείγματα της Τζωρτζίνας

Πέντε επεξεργασμένα δείγματα αίματος, οροί ή πλάσμα από αιμοληψίες της Τζωρτζίνας κατά τις ημερομηνίες 26, 27, 28 και 29/01/2022 στο Αγλαΐα Κυριακού

Δύο φιαλίδια παγωμένης γενικής αίματος από 12/04/21 στο Ωνάσειο

Ένα φιαλίδιο αίματος από αιμοληψία στις 08/04/21 στο Καραμανδάνειο.

Τι μπορεί να δείξει ένα «ξεχασμένο» φιαλίδιο

Άγνωστο παραμένει πάντως κατά πόσο το ξεχασμένο φιαλίδιο αίματος σε ένα ψυγείο που γιατροί και νοσηλευτές συντηρούσαν τα τρόφιμα τους είναι αξιοποιήσιμο και τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν.

«Όντως η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες όχι σε κοινό ψυγείο τροφίμων. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο και να βγάλει κάποια θετικότητα σε μια ουσία που θ’ αναζητηθεί» επισήμανε ο κ. Γαλεντέρης.

Όπως επισημαίνει στο LIVE NEWS ο Δημήτρης Γαλεντέρης ο έλεγχος που μπορεί να διενεργηθεί είναι ποιοτικός και όχι ποσοτικός. Με απλά λόγια στην υπόθεση ότι υπάρχει κάποια ουσία, είναι δυνατό να εντοπιστεί, αλλά δεν θα μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ποσότητα.

«Ο ποιοτικός έλεγχος μπορεί να γίνει. Ο ποσοτικός είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει. Αν οι ουσίες έχουν επιθετικό χαρακτήρα μπορεί να μειωθούν σε περιεκτικότητά αλλά μπορούν να ανιχνευτούν ακόμα και μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Η ποσότητα αίματος που εμπεριέχει μέσα στο φιαλίδιο δεν επηρεάζει τον αριθμό των εξετάσεων που αν θελήσουν μπορούν να διενεργήσουν οι κορυφαίοι τοξικολόγοι που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση.

«Όχι δεν έχει καμία σχέση, ακόμα και σε μια πολύ μικρή ποσότητα μπορεί να γίνει ανάλυση και να δώσει τα σωστά αποτελέσματα» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

Μέχρι στιγμής η ανακρίτρια είχε απορρίψει συνολικά 4 αιτήματα της κατηγορούμενης. Αυτή τη φορά πάντως έκανε αποδεκτό αίτημα της κατηγορούμενης με το ζεύγος Δασκαλάκη να αναμένεται να κληθεί για λήψη βιολογικού υλικού για να διαπιστωθεί αν τελικά το ξεχασμένο φιαλίδιο αίματος ανήκει στο τρίτο κατά σειρά νεκρό παιδί τους, την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Ορθά η ανακρίτρια ζήτησε την εξέταση DNA»

«Το αίμα για εμάς είναι ένα πολύτιμο βιολογικό υλικό, ιδιαίτερα για τη πρόσφατη χρήσης μίας ουσίας. Όταν έχουμε πολλαπλά δειγματα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, θα μας δώσουν μία ξεκάθαρη εικόνα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Live News.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λήψη αυτών των δειγμάτων έγινε μάλλον για άλλο λόγο και βρέθηκαν πρόσφατα, κάτι το οποίο δεν είναι ασυνήθιστο. Επιπλέον, δήλωσε πως ορθά η ανακρίτρια ζήτησε την εξέταση DNA.

Στη συνέχεια ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στο βάθος στο οποίο μπορούν να φτάσουν οι τοξικολογικές αναλύσεις: «Οι τρίχες δίνουν ανά μήνα ένα γενικό τοξικολογικό προφίλ, δηλαδή τι ουσίες έχουν ληφθεί από το άτομο. Αντίθετα, το αίμα δείχνει τις ουσίες που έχουν ληφθεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως το τελευταίο 24ωρο».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια