HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η μεγάλη ανατροπή για την ικανοποίηση της γυναίκας: Ο οργασμός τελικά δεν συνοδεύεται απο βογκητά!


Μέχρι σήμερα οι άντρες μετρούσαν… τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι από μια σειρά πραγμάτων, ανάμεσά τους και τα βογγητά της παρτενέρ τους. Τελικά δεν θα έπρεπε να βασίζονται σίγουρα στο τελευταίο!

Λυπούμαστε που θα το χαλάσουμε, αλλά… ενδέχεται να μην είστε όσο ταύρος όσο νομίζετε στο σεξ.

Η έρευνα που… δεν αρέσει στους άντρες

Ερευνητές που μελετούν τον γυναικείο οργασμό κατέληξαν στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το «Sky News», ότι τα βογγητά δεν αποτελούν μέρος του οργασμού και θα πρέπει να αφαιρεθούν από συγκεκριμένη κλίμακα που χρησιμοποιείται για την ανάλυση του φαινομένου. Η μελέτη δημοσιεύεται στο «The Journal of Sexual Medicine».

Εκατοντάδες γυναίκες σε στάδια πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις εμπειρίες οργασμού τους τόσο σε μοναχικό όσο και σε συντροφικό σεξουαλικό πλαίσιο.

Στα ερωτηματολόγια υπήρχαν ερωτήσεις τόσο για την Κλίμακα Αξιολόγησης του Οργασμού (ORS) όσο και για την Κλίμακα Σωματικών Αισθήσεων του Οργασμού (BSOS), που αμφότερες χρησιμοποιούνται σε επιστημονικές έρευνες σχετικά με την αίσθηση της απόλαυσης.

Η ORS περιλαμβάνει στοιχεία όπως το τρέμουλο και η αίσθηση σταδιακής κορύφωσης, καθώς και επίθετα που σχετίζονται με τη συναισθηματική οικειότητα όπως για παράδειγμα «παθιασμένο», «τρυφερό». Η κλίμακα BSOS περιλαμβάνει αντιδράσεις σχετικά με την αναπνοή, τους σπασμούς των κάτω άκρων, την εφίδρωση και τους αυξημένους καρδιακούς παλμούς.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οτάβα διαπίστωσαν ότι και στις δύο κλίμακες η σωματική αίσθηση ποικίλει και περιλαμβάνει και χαρακτηριστικά όπως η ασταθής αναπνοή, η αυξημένη αρτηριακή πίεση και μια αίσθηση έξαψης.

Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν ότι πρέπει να αφαιρεθούν από την BSOS τα βογγητά, καθώς παραμένουν πάντοτε στον συνειδητό έλεγχο. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 637 γυναίκες ηλικίας 18 έως 82 ετών.

Ορισμένες από τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι «βιώνουν κάποιου είδους συναισθηματική οικειότητα κατά τη διάρκεια μοναχικού οργασμού». Το αποδίδουν στην «πρόσβαση σε μια πιο βαθιά εμπειρία του ίδιου του σώματός τους».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια