Μια αρκετά light εκδοχή του λαχταριστού μπέργκερ
Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και χωρίς κοτσάνια
- 200 γρ. χαλούμι, σε χοντρές φέτες
- 2 ψωμάκια μπριός, κομμένα στη μέση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο αγγούρι
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- Χυμό από ένα λάιμ
- 4 κ. σ. χούμους
- 1 μεγάλη ντομάτα, σε χοντρές φέτες
- 4 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το γκριλ μέχρι να κάψει. Αλείψτε τα μανιτάρια με το μισό λάδι και αλατοπιπερώστε καλά. Τοποθετήστε τα στο γκριλ και ψήστε τα για 6- 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος.
- Εν τω μεταξύ, αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι τις φέτες χαλούμι και την κομμένη πλευρά των ψωμιών μπριός. Ψήστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και το δυόσμο με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε καλά.
- Για να συναρμολογήσετε τα μπέργκερ, τοποθετήστε ένα μανιτάρι στο κάτω μισό ψωμί μπριός και απλώστε το χούμους. Τοποθετήστε από πάνω τις φέτες ντομάτας, το μαρούλι και το χαλούμι. Περάστε με το κουτάλι το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας, κλείστε το σάντουιτς με το καπάκι του μπριός και απολαύστε!
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!