HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γερμανία: «Χολή» για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών – «Τρώτε τα λεφτά των Γερμανών»


Τον παλιό… κακό της εαυτό με τις επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων που… τρώνε τα λεφτά των Γερμανών, θυμήθηκε η Bild.

Η γερμανική εφημερίδα, βγάζοντας για μια ακόμη φορά «χολή», στοχεύει τώρα στο πρόγραμμα αντικατάστασης και ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, σε ένα δημοσίευμα με τίτλο: «οι φόροι των Γερμανών πληρώνουν τα ελληνικά ψυγεία».

«Αρκετά γενναιόδωρη είναι η ελληνική κυβέρνηση που δίνει στους πολίτες της καινούριες οικιακές συσκευές. Αλλά και οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν το κόστος».

«Θεωρώ ότι είναι ένα άστοχο δημοσίευμα. Το συγκεκριμένο ΕΣΠΑ αφορά εξοικονόμηση ενέργειας για τη χώρα. Μας δίνει μία εξοικονόμηση ανάμεσα στο 40 με 50% στην κάθε συσκευή», λέει ο Γιώργος Δημητρίου, επίτιμος πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ηλεκτρικών συσκευών.

«Ξοδεύουν το ευρωπαϊκό χρήμα»

Το πρόγραμμα της αντικατάστασης και ανακύκλωσης των συσκευών έχει συνολικό προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια συσκευή που καταναλώνει 110 Κw και την αντικαθιστάτε με μία συσκευή που καταναλώνει 50. Αυτομάτως, από τη στιγμή που δεν τα ζητάτε, η ΔΕΗ δεν τα παράγει, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσει πετρέλαιο ή αέριο».

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις της οικονομολόγου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της.

«Αυτός είναι ένας αμφισβητούμενος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών μελών. Οι επενδύσεις σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είχαν περισσότερο νόημα από ότι σε ψυγεία και συστήματα κλιματισμού».

Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ακόμη και ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μόνο έναν σκοπό και αυτός δεν είναι άλλος από την ψηφοθηρία εκ μέρους της κυβέρνησης.






Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια