HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Fuel Pass 2: Αίτηση στο gov.gr με 2 ΑΦΜ σήμερα


Από σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου και για ένα μήνα (έως 29 Αυγούστου) οι δικαιούχοι του προγράμματος Fuel Pass 2 θα μπορούν να κάνουν αίτηση με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ τους στην ειδική πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr.

Το ΦΕΚ για το νέο επίδομα βενζίνης που θα δοθεί για τους μήνες Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε χθες και δίνει τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα κάνετε αίτηση για τα έως 100 ευρώ του επιδόματος, τον τρόπο που θα πάρετε τα χρήματα, τους κόφτες, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ από σήμερα, Παρασκευή, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις - δείτε ΕΔΩ - αλλά μόνο για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1. Υπενθυμίζεται πως τα χρήματα θα δοθούν είτε μέσω ψηφιακής κάρτας στο κινητό είτε στον τραπεζικό λογαριασμό.

Σταδιακά τις επόμενες μέρες και με βάση το ΑΦΜ τους θα υποβάλλουν όλο και περισσότεροι δικαιούχοι.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τα ΑΦΜ

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

  • Παρασκευή, 29.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • Σάββατο, 30.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • Κυριακή, 31.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • Δευτέρα, 1.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • Τρίτη, 2.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την Τετάρτη και έπειτα θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως του ΑΦΜ τους να κάνουν αίτηση για το επίδομα

Τα κριτήρια για το επίδομα

Αίτηση μπορούν να υποβάλει κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

Τα ποσά του Fuel Pass 2

Για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα πάρουν 100 ευρώ αν έχουν κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα πάρουν 80 ευρώ αν έχουν κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό μειώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για όσους ιδιοκτήτες μοτοσυ-κλετών - μοτοποδηλάτων επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα πάρουν 70 ευρώ αν έχουν κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό μειώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για όσους ιδιοκτήτες μοτοσυ-κλετών - μοτοποδηλάτων επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα πάρουν 60 ευρώ αν έχουν κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό μειώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι προϋποθέσεις για να το λάβετε

Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας - μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Πώς κάνετε αίτηση στο gov.gr

Για να κάνετε την αίτησή της, πρέπει να μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, να επιλέξετε το Fuel Pass και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία που είχατε κάνει και τον Απρίλιο.

Για όσους δεν ήταν στους δικαιούχους του Απριλίου, θα πρέπει να ξέρουν πως θα χρειαστούν απαραιτήτως 2 ή 3 στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε:

  • Email
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Εφόσον επιλέξετε ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που είστε συνδικαιούχοι

Αν δεν επιθυμείτε να το κάνετε μέσω Διαδικτύου, υπάρχει και το ΚΕΠ.

Το ΦΕΚ ορίζει: «Διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωσης στον τραπεζικό λογαριασμό από τα Κ.Ε.Π.

1. Η περιγραφόμενη στα άρθρα 4 και 5 διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου- δικαιούχου, κατα τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 2, πλην των Α.Φ.Μ. οι αιτήσεις των οποίων γίνονται στις

30.7.2022 και 31.7.2022, ήτοι Σάββατο και Κυριακή, τα οποία θα εξυπηρετούνται από τα Κ.Ε.Π., την 1.8.2022, ημέρα Δευτέρα».

Οι καταληκτικές ημερομηνίες

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Η πλατφόρμα κλείνει στις 29 Αυγούστου.

Διευκρινίσεις για το κινητό

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Άρα την χάνει όποιος ζητήσει να πιστωθεί το ποσό σε άυλη ψηφιακή κάρτα, αν δεν έχει κατάλληλη συσκευή για να την εξαργυρώσει, η οποία να υποστηρίζει ανέπαφες εξ αποστάσεως πληρωμές (NFC).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια