HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Power Pass: Το μήνυμα για το ΑΤΜ - Πότε η επόμενη πληρωμή


1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου τα χρήματα που δικαιούνται από το Power Pass στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι δικαιούχοι μπορούσαν να δουν στην ειδική εφαρμογή του gov.gr το ποσό που θα τους επιστρεφόταν από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Αν ακόμα δεν το έχετε κάνει μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ και να το τσεκάρετε.

Τα... ειδοποιητήρια για τα χρήματα «έφυγαν» είτε με SMS είτε με email, ωστόσο, υπήρξαν και αυτοί που δεν ειδοποιήθηκαν για την αλλαγή της κατάστασης της αίτησής τους και το είδαν μέσα στο σύστημα. Ωστόσο, τα ποσά που μοίρασε το Power Pass προκάλεσαν αντιδράσεις στους πολίτες που περίμεναν πιο αυξημένα τα ποσά. Στο Twitter δε στήθηκε πάρτι.Το μήνυμα για τα χρήματα στα ΑΤΜ

Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, αναρτήθηκαν χθες ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ. Αν υπάρξει κάποια ανατροπή ή πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων, θα υπάρξει ενημέρωση.

Αυτή τη στιγμή αν μπείτε στο σύστημα το μήνυμα που θα σας εμφανίσει είναι αυτό που βλέπετε και χθες, δηλαδή, πως η αίτησή σας βρίσκεται Υπό εκκαθάριση.

Στη συνέχεια μέχρι να δείτε τα ποσά πιστωμένα θα εμφανιστούν τα εξής τρία μηνύματα:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Το μήνυμα («Εγκριθείσα») ενημερώνει ουσιαστικά ότι έχουν μπει τα χρήματα.

Πότε η επόμενη πληρωμή για όσους μείναν εκτός σήμερα

Όσοι μείναν εκτός πληρωμής σήμερα, θα πρέπει να περιμένουν να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους η αποζημίωση θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.

Power Pass «δώρο» τον Αύγουστο

Χθες, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση-έκπληξη, γνωστοποίησε ότι όσα χρήματα περίσσεψαν θα μοιραστούν αναλογικά και για το ρεύμα του Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Αν δηλαδή χάσατε την προθεσμία και δεν κάνατε αίτηση, δεν θα μπορέσετε να πάρετε τα χρήματα ούτε για τον έναν μήνα. Επίσης, αν απορρίφθηκε η αίτησή σας, επίσης δεν θα συμπεριλαμβάνεστε στους δικαιούχους.

Για όσους, λοιπόν, εγκρίθηκε ήδη το επίδομα ρεύματος, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου. Το επιπλέον ποσό που θα προκύψει, θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί η υποβολή νέας αίτησης στο σύστημα.

Αντίστοιχα, όταν φτάσει η ώρα της πληρωμής, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με email, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα, με τις ενημερώσεις να καταφθάνουν μαζικά.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια