HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ποιος είναι ο δράστης που έκαψε θεία και ανιψιό το 2015 - Συνελήφθη στη Μάλτα


Ο L.B., ένας 36χρονος Αλβανός υπήκοος που διαμένει στη Μαρσασκάλα της Μάλτας, προφυλακίστηκε μετά την προσαγωγή του στο δικαστήριο και την απαγγελία κατηγοριών για διπλή ανθρωποκτονία και εμπρησμό, το 2015, στην Αίγινα, όπως έγινε γνωστό στις 20 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Μάλτας (PBS/TVM), ο κατηγορούμενος είχε εισβάλει για να ληστέψει μια ηλικιωμένη γυναίκα και τον ανιψιό της, τους τραυμάτισε με γροθιές και τους σκότωσε. Αναφέρθηκε, ακόμα, ότι φέρεται να τύλιξε κάποια ρούχα γύρω τους και να τους έβαλε φωτιά ενώ, στη συνέχεια, έκλεψε πολύτιμα αντικείμενα και μετρητά συνολικής αξίας 780.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο L.B., ο οποίος αναζητείτο, συνελήφθη στη Μάλτα από αστυνομικούς της τοπικής Αστυνομίας και δη της Μονάδας Διεθνών Σχέσεων μέσω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο της Μάλτας διέταξε την προφυλάκιση του κατηγορούμενου μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοσή του στην Ελλάδα.


Το χρονικό του εγκλήματος

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 23:15 της 30ής Νοεμβρίου 2015 και έφθασε αμέσως στο σημείο, που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου. Η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έβαλε τη φωτιά μετά τις 22:15.

Ο δράστης φέρεται πως εισέβαλε στο σπίτι της άτυχης 71χρονης από το παράθυρο και, στη συνέχεια, ακινητοποίησε την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της. Μάλιστα, τους έδεσε, τους βασάνισε φρικτά για να του πουν πού βρίσκονταν τα χρήματα και τα τιμαλφή, καθώς υπήρχε έντονη φήμη στην περιοχή πως εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, διατηρούσε μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι της και, κατόπιν, τους οδήγησε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και τους έκαψε ζωντανούς, ενδεχομένως αποπειρώμενος να εξαφανίσει τα ίχνη του, κάτι το οποίο -όπως αποδείχθηκε- δεν κατάφερε εντελώς.

Συγκεκριμένα, στον χώρο του εγκλήματος είχε βρεθε DNA που είχε αποδοθεί στον πιθανό δράστη. Ανάμεσα στα άτομα που τότε είχαν εξετασθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση, ήταν και κάποιοι Αλβανοί εργάτες στο νησί, όλοι τους συγγενείς με τους οποίους ταίριαζε το DNA αυτό, όχι όμως απόλυτα και ένας εξ αυτών είχε φύγει από το νησί εκείνη την εποχή και δεν ξαναγύρισε ποτέ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια