Νέα διπλωματική αντιπαράθεση Γαλλίας – Τουρκίας, με αφορμή δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν από την Αλγερία. Ο Γάλλος πρόεδρος κατήγγειλε μαζική χειραγώγηση σε βάρος της Γαλλίας από «πολιτικούς ισλαμιστές» στην Αφρική.
Ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας, λέγοντας ότι γίνεται μια μαζική χειραγώγηση εναντίον της χώρας του, επειδή η Γαλλία άφησε άδειο το πεδίο στην Αφρική και ότι «η Γαλλία στοχοποιήθηκε από τους «πολιτικούς ισλαμιστές» οι οποίοι είναι εχθρικοί κατά της Γαλλίας».
Ο Μακρόν είπε ακόμη ότι «στην Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα, υπάρχουν δίκτυα ακτιβισμού, νεοαποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές ατζέντες κατά της Γαλλίας» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μόνο ένας εχθρός γι’ αυτούς και είναι η Γαλλία».
Οι δηλώσεις Μακρόν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σχολίασε ότι «οι εχθρότητες στην Αφρική προέρχονται από το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας».
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!