Για ένα ασιατικό αποτέλεσμα προτιμήστε το πάνκο στη θέση της φρυγανιάς
Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι.
- Βουτήξτε κάθε γαρίδα στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
- Συνεχίστε μέχρι να παναριστούν όλες τις γαρίδες.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
- Τηγανίστε τις γαρίδες σε παρτίδες των 5 ή 6 μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανίσετε όλες τις γαρίδες.
- Στραγγίξτε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!