HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σάλοςμε τον βιασμό Ουκρανής στη μέση του δρόμου! Βουλευτής ανήρτησε βίντεο ντοκουμέντο προκαλώντας αντιδράσεις


Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο βιασμός μιας 55χρονης Ουκρανής από έναν 27χρονο αιτούντα άσυλο από τη Γουινέα, σε πεζοδρόμιο στο κέντρο της Πιατσέντσα, τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου. 

Το αποτρόπαιο περιστατικό καταγράφηκε από κάτοικο της περιοχής που βρισκόταν στο μπαλκόνι του και στο βίντεο ακούγονται οι κραυγές απόγνωσης της 55χρονης. 

Μάλιστα, η ηγέτιδα του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ανέβασε στο Twitter μήνυμα με συνημμένο το βίντεο, φέροντας ως πηγή την εφημερίδα Il Messaggero (στην οποία εφημερίδα όμως αυτή τη στιγμή το άρθρο εμφανίζεται πλέον ως μη διαθέσιμο).

Η ανάρτηση της Μελόνι, πριν το βίντεο, ξεκινά με το μήνυμα «προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες, δεν συνιστάται για ευαίσθητο κοινό». Η ανάρτηση αναφέρει: «Κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο επεισόδιο σεξουαλικής βίας κατά μιας Ουκρανής, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Πιατσέντσα από έναν αιτούντα άσυλο. Μια αγκαλιά σε αυτή τη γυναίκα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποκαταστήσω την ασφάλεια στις πόλεις μας».

Αντιδράσεις

Η διάδοση του βίντεο μέσω του λογαριασμού της Μελόνι προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο. Ο Ενρίκο Λέτα, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, τόνισε πως η δημοσίευση του βίντεο από πλευράς της Μελόνι «είναι απρεπής».

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν ο ηγέτης του Κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), Κάρλο Καλέντα, λέγοντας πως η αναδημοσίευση είναι «ανήθικη», αλλά και η πρώην πρόεδρος της Ιταλικής Κάτω Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, και ο Δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα.

Η απάντηση της Μελόνι

Η απάντηση της Τζόρτζια Μελόνι δεν άργησε να φτάσει. «Δεν επιτρέπω στον Ενρίκο Λέτα να διαδίδει ψέματα για εμένα και να κάνει ζοφερή προπαγάνδα για τον πολύ σοβαρό βιασμό στην Πιατσέντσα» τόνισε η Μελόνι, η οποία υπογραμμίζει πως στο βίντεο δεν αναγνωρίζεται το θύμα και πως προέρχεται από τον ιστότοπο μιας σημαντικής εθνικής εφημερίδας», ενώ πρόσθεσε πως «ειλικρινά ντρέπομαι για τους πολιτικούς ηγέτες που, ενώ χρησιμοποιούν βιασμό για να μου επιτεθούν, δεν ξοδεύουν ούτε μια λέξη αλληλεγγύης για το θύμα, προφανώς από φόβο μήπως χρειαστεί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της επιδεινούμενης έκτακτης ανάγκης της ασφαλείας».




Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια