HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συνελήφθησαν οι «νταήδες» του Μυλοποτάμου που επιτέθηκαν σε Γερμανούς τουρίστες


Συνελήφθησαν οι δύο άνδρες από την Κρήτη που μετά από ασήμαντη αφορμή, την περασμένη Παρασκευή, κυνήγησαν μανιωδώς να σκοτώσουν μια οικογένεια τουριστών από την Γερμανία που έκανε τις διακοπές της στο Ρέθυμνο επειδή τους... προσπέρασαν στον δρόμο.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο.


Οι δύο «πρωταγωνιστές» τις άγριας επίθεσης, είχαν ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όμως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν ποτέ να τους εντοπίσουν στις έρευνες που πραγματοποίησαν στα σπίτια τους, αλλά και σε κατοικίες στενών συγγενών τους, καθώς έγιναν «καπνός». Πρόκειται για έναν 36χρονο και έναν 38χρονο που είχαν απασχολήσει στο παρελθόν, ο ένας για συμπλοκή και ο άλλος για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Η επικοινωνία μετά την παρέλευση του αυτοφώρου

Αμέσως μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, οι δύο άνδρες φέρεται να επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης από την οποία νοίκιασαν το Ι.Χ. οι τουρίστες, σε μια προσπάθεια να έρθουν σε επαφή και να αποσυρθούν οι μηνύσεις. Αντίστοιχες ενέργειες πραγματοποίησε και ο δικηγόρος των δραστών, ο οποίος επικοινώνησε με την Ασφάλεια για να θέσει τους εντολείς του στη διάθεση των αρχών.

Σε βάρος των δύο ανδρών, είχε σχηματιστεί αρχικά δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης περιουσίας και για απλές σωματικές βλάβες. Χθες ο εισαγγελέας Ρεθύμνου, άσκησε νέες διώξεις για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα σε βάρος του οδηγού του οχήματος, ο οποίος πλέον αναζητείται από τις αρχές καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα ο 38χρονος κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, επικίνδυνη οδήγηση, για παράβαση του νόμου περί όπλων και απλές σωματικές βλάβες.

«Η αδελφή μου φώναζε βοήθεια»

«Με κοίταξε στο πρόσωπο σα να ήθελε να με σκοτώσει. Κανείς δεν με έχει κοιτάξει ποτέ έτσι». Με τα παραπάνω λόγια, περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ, τις δραματικές στιγμές που έζησε την περασμένη Παρασκευή, ο ένας από τους 4 Γερμανούς. Τα τρία νεαρά αδέρφια, μαζί με τον πατριό τους οδηγούσαν κοντά στο Πέραμα, όταν ξαφνικά είδαν ένα μαύρο 4x4, να καρφώνεται πάνω στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τους. Οι τουρίστες έκαναν νόημα στους επιβάτες του αυτοκινήτου για να ανταλλάξουν στοιχεία, χωρίς να μπορούν να φανταστούν το τι θα ακολουθούσε. Το όχημα εμβόλισε το Ι.Χ. και στη συνέχεια οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό, βγήκαν και άρχισαν να γρονθοκοπούν τους Γερμανούς.

«Έβαλε όπισθεν και «καρφώθηκε» στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μας. Η αδερφή μου φώναζε «βοήθεια, βοήθεια, αστυνομία, αστυνομία» από το παράθυρο, ήταν τρελό αυτό που συνέβαινε», περιγράφει το ένα από τα θύματα, ενώ ο αδερφός του αναφέρει: «Χτύπησε το παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν κατεβασμένο και μετά με χτύπησε στο πρόσωπο». Ήταν τέτοιο το αμοκ των δύο ανδρών, που ο ένας τράβηξε ακόμα και μαχαίρι. Όταν οι τουρίστες επιχείρησαν να φύγουν για να γλυτώσουν, είδαν τους δράστες να τους καταδιώκουν για περίπου 1 χιλιόμετρο, προσπαθώντας να τους εμβολίσουν. Ο εφιάλτης για τους 4 Γερμανούς, τελείωσε όταν κατάφεραν με το διαλυμένο τους όχημα να φτάσουν στο Πέραμα, όπου κάτοικοι κατάφεραν να ηρεμήσουν τους δύο μαινόμενους άνδρες.

Την Δευτέρα, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, είχε επικοινωνία με τα θύματα της επίθεσης και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το συμβάν, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι δράστες θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο ανδρών, είχε ζητήσει εξ’ αρχής και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια