Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί άμεσα από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
Το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για την περίοδο 2022 – 2023, προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό συνολικού (εθνική και κοινοτική συμμετοχή) ύψους 331,2 εκατ. ευρώ.
Ο αυξημένος προϋπολογισμός θα επιτρέψει την υπαγωγή περισσότερων παιδιών στο πρόγραμμα, αλλά και την αυξημένη – για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια – αποζημίωση (voucher), προκειμένου να καλυφθεί η άνοδος του κόστους και να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Επισημαίνεται ακόμη ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου (2022-2023):
Είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
Περιλαμβάνει μια νέα κατηγορία voucher για γονείς με υψηλότερα εισοδήματα, που φθάνουν έως 42.000 ευρώ.
Παιδικοί σταθμοί
- 200.000 επιταγές φιλοξενίας
- Έως 3.239€ για κάθε παιδί, για τους παιδικούς σταθμούς
- Έως 1.330€ για τα ΚΔΑΠ
Εισοδηματικά κριτήρια
- Έως 27.000€ για οικογένειες που έχουν έως 2 παιδιά
- Έως 30.000€ για οικογένειες που έχουν έως 3 παιδιά
- Έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως 4 παιδιά
- Έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν από 5 παιδιά και άνω
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από Σεπτέμβριο 2023 θα υπάρξει διευρυμένο ωράριο και στους παιδικούς σταθμούς προς διευκόλυνση των οικογενειών.
Πηγή
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!